У Львові стартує Показ польського кіно. Що переглянути сьогодні?

2241 0
Сьогодні, 9 жовтня, у Львові стартує Перегляд польського кіно «Під високим замком». Захід відбувається у місті вже четвертий рік поспіль, його головною метою залишається підвищення, особливо серед молодшого покоління, загальних знань про Польщу та її кіноматограф. Tvoemisto.tv зібрало для вас кінострічки, які демонструватимуть в перший день фестивалю.
фото: filmlwow.eu

фото: filmlwow.eu

Хімія (2015)

Відкриття Перегляду відбудеться з художнього фільму про незвичайне кохання двох молодих людей , що балансують на межі життя й смерті. В основу стрічку лягла життєва історія Маґди Прокоповіч, президента фонду Rak'n'Roll, яка померла у 2012 р. Хоча фільм і постав на основі подій її життя, його творці застерігають, що це не є біографічна стрічка: сценарій еволюціонував в універсальну історію кохання, яка не є документальним записом життя Маґди. Режисер «Хімії» розповів, що це історія про неймовірне почуття, дорослішання й пошук власної ідентичності. Це фільм для всіх, хто вірить, що в житті найважливішим є кохання.

Де переглянути: Кінопалац, вул. Театральна, 22 (синій зал).

Початок: 18:30.

Читайте також: Львів'ян запрошують на перегляд сучасного польського кіно. Програма

Потоп (прем’єра 2014 року в Польщі, світ – 1975)

Художній фільм відомого польського режисера Єжи Гофмана «Потоп» описує період 1655 – 1660 років – період шведської навали на Польщу. Заручений з Оленькою Білєвічувною оршаньський хорунжий Анджей Кміціц спочатку виступає на боці колабораційного потужного роду магнатів Радзівіллів. Звинувачений шляхтою й нареченою у зраді, він починає з часом розуміти, що Радзівіллів цікавить не добробут вітчизни, а власні інтереси. Кінострічку було номінованона Оскар, як найкращий неангломовний фільм.

Де переглянути: Кінопалац, вул. Театральна, 22 (червоний зал).

Початок: 19:00.

 

Варшава вночі (2015)

Це історія про чотирьох жінок у Варшаві та їхнє пізнання кохання. Іґа, заміжня жінка, що має успішні стосунки з митцем, все одно прагне яскравого досвіду. Пошуки приводять її до зустрічі з неймовірно різними відтінками кохання, які пізнають сучасна femme fatale та зраджена жінка. Тридцятирічна Мая. шукає чоловіка, який переверне її світ догори ногами. Можливо, таке кохання вже знайшла Рената, що пізнає місто з Конрадом. Усіх героїнь супроводжує наповнена емоціями, лірична Варшава, яка може за одну ніч змінити ціле їхнє життя.

Де переглянути: Кінопалац Копернік, вул. Коперніка, 9.

Час: 19:30.

   

Диско-поло (2015)

Шалені девʼяності, коли над Віслою оселилася свобода, а вся Польща плекала американську мрію. Томек і Руди – хлопці з провінції, яких женуть пристрасть і мрії, прощаються з сірою реальністю й вирушають підкорювати хіт-паради диско-поло. Карʼєру починають з концертів у сільських клубах та на дискотеках, щоб зрештою як група LASER сміливо вдертися до музичних салонів, а саме до студії «Альфа», у якій заправляє Даніель Поляк. Томек закохується у прекрасну й ексцентричну Ґенсоніну, отримує гроші й славу, а всі дівчата танцюють тільки для нього. Але успіх має свою ціну: долари дають лише примарну свободу, а від американської мрії можна швидко й брутально перейти до реальності.

Де переглянути: Кінопалац, вул. Театральна, 22 (синій зал).

Час: 21:00.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!