У Львові стартує проект «Читай.Львів». Куди піти завтра?

1814 0
У п’ятницю та суботу, 5-6 червня, у Львові триватиме літературний проект «Читай. Львів», який створено з метою популяризації літератури та зміцнення іміджу міста Лева як літературного міста. Вже завтра для львів’ян запланували низку цікавих заходів. Пропонуємо вам їх перелік.
фото: photofact.in.ua, unescoyouth.gr, svitlit.ippo.kubg.edu.ua

фото: photofact.in.ua, unescoyouth.gr, svitlit.ippo.kubg.edu.ua

Захід: Відкриття. Театр «У кошику». Вистава «Я йду, Христе» -  це розповідь про переломний момент в житті майбутнього митрополита Андрея, однієї з найбільш видатних постатей Української греко-католицької церкви. Презентація проекту «Зателефонуй Шептицькому» від Київстар.

Час: 17:00.

Місце: Національний музей ім. Андрея Шептицького (пр. Свободи, 20).

Вхід вільний.

 

Захід: Казка для дітей «Пригоди Львівських ельфів».

Час: 17:30, 18:00, 18:30, 19:00, 19:30, 20:00.

Місце: пл. Ринок, 1.

Ціна: дитячий 30 грн, дорослий 60 грн.

 

Захід: «Між автором і перекладачем: Ірина Славінська» - Зустріч-презентація книг: «Історії талановитих людей. Книга друга», Ірина Славінська («Брайт Букс»); «Не сподівайтеся позбутися книжок», Умберто Еко, Жан-Клод Кар’єр (переклад з французької – Ірина Славінська, «Видавництво Старого Лева»). Модератор: Грицько Семенчук.

Час: 18:00.

Місце: Книгарня «Є» (просп. Свободи, 7).

Вхід вільний.

 

Захід: «Історія Соломіїного Дому в мемуаристиці». «У житті Крушельницької було два міста, що мали одну назву – Львів-увертюра і Львів-епілог. Тут вперше відчула радість успіху і гіркоту невдач, тут здобула друзів і ворогів, пізнала першу славу і людську заздрість. Тут вперше вийшла на оперну сцену і востаннє зійшла зі сцени …»  (З книги «Соломія Крушельницька. Міста і слава».

 Час: 18.00.

Місце: Музей Соломії Крушельницької (вул. Соломії Крушельницької, 23).

Ціна: 20 грн.

 

Захід: Екскурсія «Літературний Львів» від компанії «Мандри плюс».

Час: 18:00-21:30.

Місце: початок біля пам'ятника Грушевському.

Ціна: 15 грн.

 

Захід: «Франкові співи» від вокалістів Львівської філармонії.

Час: 19:00.

Місце: Палац Бандінеллі (пл. Ринок,2).

Вхід вільний.

 

Захід: «Львів Михайла Голинського». Львів у спогадах Михайла Голинського (1890-1973) – це особлива атмосфера музично-театрального й мистецького життя 20-30-х років ХХ ст., кав’ярень, дружніх вечірок, портрети відомих львівських письменників, художників і музикантів – приятелів співака.

Час: 20:00.

Місце: Музей Соломії Крушельницької (вул. Соломії Крушельницької, 23).

Ціна: 20 грн.

 

Захід: Поетична вечірка «Голоси до літа». Учасники: Катерина Міхаліцина, Ірина Старовойт, Юлія Мусаковська, Остап Сливинський, Маріанна Кіяновська, Грицько Семенчук. Модератор: Мар'яна Савка. «Видавництво Старого Лева».

Час: 19:00.

Місце: Фестиваль-ресторація «лівий берег» (Пр. Свободи, 28).

Вхід вільний.

 

Захід: Спільний виступ фольк-гурту Перекоти Поле та Іванки Волинянки. В межах проекту «Читай. Львів» львівський фольковий гурт Перекоти Поле зіграє спільний концерт з Іванкою Волинянкою, на якому, окрім народних пісень, прозвучать пісні на вірші Лесі Українки та Богдана-Ігора Антонича. Музиканти спробують переосмислити тексти відомих українських поетів, надавши творам свіжого звучання та нових сенсів.

Час: 20:00.

Місце: Музей Новаківського (вул. Листопадового Чину, 11).

Ціна: 20 грн.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!