Стартує прийом проектів на Громадський бюджет Львова. Усе, що треба знати про конкурс

2813 0
Заявки можна подавати впродовж місяця, до 15 вересня.

Сьогодні, 15 серпня, стартує прийом проектів від активних громадян на Громадський бюджет Львова, інформує прес-служба ЛМР.

«Громадський бюджет – це чудова можливість для активного громадянина взяти безпосередню участь в управлінні містом та відчути, що його голос почуто. Треба вчити людей працювати з бюджетними коштами і впливати на те, що робиться довкола них», – говорить заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Читайте також: Що обрали львів’яни: топ-10 малих громадських проектів у кожному районі

Надсилати заявки можуть ті, кому вже виповнилося 16 років, і не лише мешканці міста, а й ті, хто тут працюють чи навчаються, мають нерухомість або народилися у Львові. Подати проект можна на спеціально створеному сайті, доступному за посиланням, або через ЦНАПи.

Щоб подати проекти, авторам необхідно заручитися підтримкою та надати на конкурс списки і підписи мешканців: 25 – для малого проекту, 50 – для великого. Упродовж року одна людина зможе подати максимум два проекти – малий і великий.

«На що саме я би радив звертати увагу авторам проектів насамперед. Якщо проекти стосуються громадських просторів, встановлення дитячо-спортивних майданчиків, дуже важливо, щоб ця земля була в комунальній власності. Перевірити цю інформацію можна на сайті держгеокадастру. Також при підготовці проекту велику увагу треба приділяти спілкуванню з сусідами – це 90% успіху», – розповідає начальник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський.

Читайте також: «Кузнєчік» без нафталіну. Що відбувається з палацом Хоткевича

Прийом проектів триватиме до 15 вересня. Після цього до 1 листопада проекти будуть аналізувати та опрацьовувати. З 1 до 15 листопада триватиме голосування. Переможців оберуть 1 грудня.

Розмір громадського бюджету – 20 млн грн. реалізовувати проекти будуть наступного року. 40% від загальної суми громадського бюджету використають на великі проекти, решту – на малі.

Нагадаємо, що цього року до громадського бюджету внесли зміни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!