У Львові стартує прийом заявок на реставрацію історичних вікон і брам

1503 0
Заявки прийматимуть на реставрацію брам, вік яких не менше 80 років.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У Львові сьогодні стартує новий набір заявок від мешканців в програму співфінансування оновлення історичних вікон і брам. Заявки прийматимуть на реставрацію брам будинків в історичному ареалі, вік яких не менше 80 років. Про це повідомляє ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища.

«Якщо торік ми набрали 50 заявок на оновлення брам та 20 заявок на оновлення вікон, то цьогоріч ми не робимо жодних обмежень, а доповнюємо цей перелік новими заявкам на реставрацію, які будемо опрацьовувати у найближчі роки», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища Павло Богайчик.

Учасниками нового набору стануть мешканці, які зголосяться через центри надання адміністративних послуг м. Львова винятково у дні з 1 по 15 вересня.

Читайте також: Які історичні брами відреставрували у Львові цієї весни. Перелік

При реставрації брам 70% вартості робіт будуть оплачені з міського бюджету, 30% – сплачують мешканці, а при відновленні вікон за цією програмою 60% сплатить місто і 40% мешканці, а при заміні пластикових вікон на дерев’яні частка співфінансування становить 50% на 50 %.

Нову чергу сформують із звернень, які надійдуть у порядку живої черги, лише через ЦНАП, виключно у дні з 1 по 15 вересня 2021 р. Дізнатися як подати заявку можна на сайті ЛКП «Бюро спадщини» у розділі Львів’янину – «Співфінансування».

Нагадуємо, що Програма співфінансування оновлення історичних вікон і брам діє з 2018 р. У межах програми співфінансування протягом 2018-2020 рр. відновили 107 брам 96 вікон і балконних дверей. У цьому році станом на серпень вже встигли відновити 23 брами. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!