У Львові стартував 27 Форум видавців. Програма для батьків і дітей

1961 0
Події можна буде переглянути на сайті у день трансляції, пройшовши реєстрацію,
Фото: Starylev

Фото: Starylev

Учора, 14 вересня, у Львові стартував традиційний 27 Форум видавців. Щоправда, цьогоріч він відбуватиметься в онлайн-форматі через коронавірус та карантинні обмеження.

Tvoemisto.tv зібрало теми для батьків і дітей у підбірку. Вони допоможуть знайти відповіді на запитання про те, як говорити з дітьми про коронавірус і спільно долати стреси та тривожність під час пандемії? Чому дитячі книжки впродовж карантину купували більше, ніж будь-які інші? Як за допомогою читання діти можуть прожити емоції та вирішити складні життєві ситуації тощо.

Події можна буде переглянути за посиланням, попередньо пройшовши реєстрацію, у день трансляції.

Книжки про коронавірус: як розмовляти з дітьми про пандемію

Дата: четвер, 17 вересня;

Час: 13:30-15:00;

Учасники: Галина Буділова, Оксамитка Блажевська, Оля Іванюк-Долженко.

Друкований ґаджет: сучасна дитяча книжка

17 вересня

Час: 13:00-14:30

Учасники: Романа Романишин, Андрій Лесів, Марися Рудська, Кирило Ткачов, Максим Паленко

Важко переоцінити вплив книжок на формування особистості дитини, атже книги супроводжують дітей від народження і на всіх етапах розвитку.  Якою має бути книга для дітей? Хто і як має її створювати?

Няв-читання «Перепис котів в українській дитячій літературі»

Дата: п'ятниця, 18 вересня;

Час: 14:30-15:30;

Учасники: Галина Вдовиченко, Юлія Ілюха, Олександра Орлова, Оксамитка Блажевська.

Книгобатл: підлітки у книжках Валентини Захабури і Ольги Войтенко

Дата: 18 вересня;

Час: 13:00-14:00;

Учасники: Валентина Захабура, Ольга Войтенко, Анна Полегенько.

Малюємо книжки: Як створювати дивовижні ілюстрації до дитячих книжок

Дата: субота, 19 вересня

Час: 13:00-14:30;

Учасники: Слава Світова, Марія Фоя, Ірена Панаріна.

Ніхто, крім нас. Сучасна підліткова фантастика: соціальний і світоглядний виміри

19 вересня;

Час: 15:00-16:30;

Учасники: Володимир Арєнєв, Тетяна Стус, Наталя Савчук (Марченко), Наталія Щерба, Ярослава Стріха, Крессида Ковелл, Анна Каньтох, Патрік Несс.

Були часи, коли підліткова література просто не встигала за читачем: пропонуючи сюжети в дусі комфортного радянського читання, вона зверталася в нікуди. Нові часи вимагають нової мови і розуміння своєї аудиторії. Вимагають вміти не тільки створити захопливий сюжет, але й відверто говорити на дражливі, болючі навіть для самого письменника теми. Популярність антиутопій, «дорослішання» підліткової літератури, її серіалізація – про все це ми поговоримо на цій дискусії.

Освіта як шоу-бізнес: говорити з сучасними дітьми їхньою мовою

Дата: неділя, 20 вересня

: 17:00-18:30;

Учасники: Галина Ткачук, Анастасія Євдокимова, Олена Павлова, Ігор Хворостяний

Під час дискусії ми поговоримо про: яким має бути навчання, що зацікавлює; чи має освіта мати розважальну функцію (едутеймент) та яким має бути баланс; як іти в ногу з часом та бути на одній хвилі з дітьми (що читає, дивиться, слухає, чим цікавиться сучасне покоління); вчитель як рольова модель для сучасного покоління; комікси, мемологія, соціальні мережі, гаджети та інші тренди у викладанні й їх використання.

Додамо, що у межах дитячої програми будуть читати вірші і прозу, вчитися малювати свої страхи на папері, виявляти свої приховані емоції і гратися, як усі діти. Події відбуватимуться в онлайн-форматі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!