У Львові стартував Екуменічний соціальний тиждень. Фото

2102 0
Сьогодні, 28 вересня, у великій сесійній залі Львівської міської ради відбулася відкриття ІХ Екуменічного соціального тижня «Міграція: виклик для України».
фото: організатори ЕСТ

фото: організатори ЕСТ

Відкриття розпочалося з екуменічної молитви, яку очолив  владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ.

Участь в екуменічній молитві взяли:

о. Богдан Прах, ректор Українського католицького університету

о. Іван Дацько, президент Інституту екуменічних студій УКУ

о. Василь Саган, митрофоний протоєрей, декан Золочівський УАПЦ, настоятель храму св. Софії

о. Григорій Драус, настоятель римо-католицької парафії св. Йоана Павла ІІ у Львові та в'язничний капелан Римо-католицької Церкви в Україні
Армен Акопян, диякон Катедрального собору Успення Пресвятої Богородиці (Вірменська Апостольська Церква)

о. Павло Дроздяк, прес-секретар Львівської Архиєпархії, капелан Львівської міської ради.

В вступному слові президент Інституту екуменічних студій о. Іван Дацько привітав учасників та гостей з відкриттям, а також розповів про плани організаторів тижня залучити до Форуму більше учасників і наступного року проводити цей захід також і у Києві.

Андрій Садовий, міський голова Львова, так привітав учасників Форуму: «Вигнання, міграції, окупації – ми прожили століття. Ми отримали дуже сильний удар. Ми витрачаємо багато часу щоб доказати правоту. Ми повинні бути разом». Також міський голова зауважив, що найвищою силою є милосердя і нам потрібно вчитись допомагати один одному. «Ми не вибираємо народ, ми не вибираємо час, коли народжуємось. Ми вибираємо, чи бути людьми. Я би хотів, щоб ми з вами ними були».

Довідка:  IX Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) під назвою «Міграція: виклик для України»  буде відбуватись з 28 вересня по 2 жовтня. Під час Форуму відбудуться: конференція «Міграція: виклик для України», круглі столи, засідання Українського християнського академічного товариства (УХАТ), презентація книжки Йозефа Гілла «Флорентійський Собор» та інші заходи.

Повну програму Екуменічного соціального тижня шукайте за посиланням.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!