У Львові стартував сезон роботи дитячої залізниці

2474 0
Учора, 9 травня, на львівській магістралі регіональної філії «Львівська залізниця» розпочався сезон руху потягів. Юні залізничники відрапортували про готовність змін до роботи та почали проходити літню виробничо-експлуатаційну практику.
фото: facebook.com/lviv.railway

фото: facebook.com/lviv.railway

Дитячим залізницям Львівської магістралі уже понад 60 років. Кожного літа вони відкривають свої гуртки та продовжують навчати маленьких українців основам професії. За словами в.о. начальника регіональної філії «Львівська залізниця» Івана Груника, магістраль завжди підтримувала і надалі робитиме все для того, аби забезпечувати стабільну роботу гуртків юних залізничників та руху потягів на маленьких магістралях. «Для дітей це надзвичайно цікавий досвід та своєрідну путівка у життя тим, хто у майбутньому прагне працювати на великій магістралі. І це ще одна із багатьох функцій, які виконує залізниця у соціальному житті країни. Наші діти навчаються відповідальності, організованості та знаходять улюблене заняття на все життя», – зазначив Іван Груник.

Додамо, під час навчання та виробничо-експлуатаційної практики на дитячих залізницях діти вчаться виконувати обов’язки працівників основних галузевих професій: в часі поїзної роботи юні залізничники під наглядом інструкторів працюють машиністами, помічниками машиністів, дикторами на станціях, провідниками пасажирських вагонів тощо. Також для них організовують різноманітне спортивне та культурне дозвілля, подорожі та відпочинок.

Як розповіли Tvoemisto.tv у прес-центрі Львівської залізниці, учора у Стрийському парку вже відбулися урочистості з нагоди першого рейсу. Діти, які протягом року ходили на гуртки залізничників, склали офіційну присягу.

Загалом дитяча залізниця у літній період працюватиме щовихідних, а також у святкові дні. Вартість проїзду для дітей від станції «Сонячна» до станції «Паркова» становитиме 4 гривні. Для дорослих – 8 гривень.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!