У Львові стався конфлікт під час демонтажу МАФу на площі Галицькій. Фото, відео

2349 0
Реконструкцію площі Галицької у Львові мають завершити до кінця цього року. Роботи з фонтаном ще продовжать весною.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

У Львові на площі Галицькій демонтовують МАФ. Під час демонтажу тут стався конфлікт між власником павільйону та працівником «Муніципальної варти».

Власник споруди, який є директором Галицького ринку, колишній депутат ЛМР Юрій Путас заявив, що представники районної адміністрації, муніципали, представники поліції не дали йому пройти до приміщення, і що побили його.

За його словами, він лише 6 вересня отримав повідомлення про демонтаж і 10 вересня звернувся до суду з позовом, в якому оскаржив рішення про демонтаж. Він заявив, що його майно пошкодили, а дії розпочали попри те, що є оскарження у суді. 

Водночас працівник ЛКП «Муніципальна варта» заявив, що Юрій Путас перешкоджав діяльності працівників, коли ті почали демонтаж, підійшов і вдарив його головою в обличчя. Він також пояснив, що ця мала архітектурна форма була встановлена без дозвільних документів, а демонтаж виконували на рішення виконавчого комітету ЛМР від 3 вересня.

Обидві сторони після інциденту написали заяву у поліцію. 

Нагадаємо, що раніше у коментарі Тvoemisto.tv співавторка проєкту реконструкції площі, архітекторка Ольга Криворучко розповідала, що за проєктом МАФів на площі немає. Якщо їх прибрати, то громадський простір став би зручніший, а не такий, як є нині, загромаджений, перенавантажений.

Площу Галицьку почало ремонтувати ПП «Патронат» ще у 2019 році, однак на місці фонтану «Кульбаба» під час демонтажу виявили фундамент храму Воздвиження Чесного Хреста. Також під час розкопок знайшли останки десятьох людей. Сам фонтан «Кульбаба» передали у музей «Територія терору» як елемент радянської спадщини. 

За оновленим проєктом, на площі мають підвести мережі, влаштувати бетонну чашу фонтану, навколо якого можна буде сидіти. Також навколо нього облаштують освітлення території, сам фонтан підсвітять. Другий етап проєкту передбачає ремонт решти території до початку площі Соборної, влаштування нового озеленення та місць для сидіння і освітлення усього простору між вул. Князя Романа і площею Соборною. 

Реконструкцію площі Галицької у Львові мають завершити до кінця цього року. Роботи з фонтаном ще продовжать весною. 

Фото і відео Дар'ї Кучер

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!