У Львові студенти зберуться на протест через призначення Шкарлета на посаду міністра освіти

1481 0
Сьогодні закликають всіх вийти на акцію протесту біля Львівської ОДА, аби вимагати негайного відсторонити Шкарлета з посади міністра.
Фото: Nash.live

Фото: Nash.live

У кількох містах України розпочинають протестну кампанію проти новопризначеного міністра освіти і науки Сергія Шкарлета. Сьогодні, 21 грудня, пройде масштабна всеукраїнська акція у містах Миколаїв, Хмельницький, Чернівці, Суми, Харків, Київ, Житомир, Вінниця, Львів, Чернігів, Луцьк, Одеса, Тернопіль, Кривий Ріг. Про це у себе на Фейсбуку повідомила громадська діячка, кандидатка біологічних наук Дзвінка Мамчур-Калинець.

«Згідно з рішенням Верховної Ради 17 грудня Сергія Шкарлета призначили міністром освіти. Його кандидатуру обрали, незважаючи на протести науковців, студентів, батьків та навіть освітнього комітету Верховної Ради. За кілька місяців ми не один раз виходили, щоб сказати: «Нам не потрібний такий міністр!», – йдеться в повідомленні Українських студентів за свободу.

Читайте також: Хибне призначення. Університет у Львові пояснив, чому проти т.в.о міністра Шкарлета

Так, сьогодні, 21 грудня, о 19:00, закликають всіх вийти на акцію протесту біля Львівської ОДА і вимагатимуть негайного відсторонити його з посади міністра. Зокрема через те, що він був членом «Партії регіонів», також Шкарлета звинувачують у плагіаті (науковці знайшли плагіат на семи сторінках статті з восьми).

«Педагоги не отримали жодної допомоги для купівлі засобів індивідуального захисту, а галузь освіти найбільше постраждала під час підготовки Держбюджету на 2021 рік. Окрім того, Шкарлет так і не визнав плагіат у своїх роботах, натомість його «захисники» погрожували громадським активістам», – додають у студентській громаді.

Нагадаємо, у Львові ще влітку цього року мітингували проти нового очільника МОН Сергія Шкарлета.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!