У Львові студенти-дизайнери розмалювали кімнату в дитячому будинку. Фото

5782 0
Львівські студенти-дизайнери розмалювали кімнату в одному з дитячих будинків Львова. Над розписом працювали по суботах, витрачаючи кожного разу по чотири-п’ять годин. Однак тепер кажуть, що цілком задоволені результатом: зі стін на дітей дивляться хмаринки, сонечко в жупані, янголята, їжачки, квіти та метелики.
фото: facebook (Оксана Шевців-Мазур)

фото: facebook (Оксана Шевців-Мазур)

Студенти кафедри дизайну Національного лісотехнічного університету розмалювали кімнату в Дитячому дошкільному будинку №1, що на вулиці Таджицькій, 21. Ініціювала благодійний розпис викладач кафедри Оксана Мазур, яка розповіла Tvoemisto.tv про свою ідею та її втілення.

«Робити добру справу завжди значно приємніше, аніж отримувати якісь презенти чи допомогу. А в теперішній складний час ми всі особливо потребуємо бути згуртованими, співчутливими і рідними один одному. Хто найбільше потребує допомоги і любові? Дітки, які ростуть без батьківської опіки. Ось так і народилась ідея розпису, бо малювання – це те, що я вмію, чим можу ділитись», – розповідає Оксана Мазур.

Читайте також: Львів’янам пропонують розмалювати стіни в дитячих лікарнях. Як долучитись?

За її словами, «команду» зі студентів вдалося зібрати протягом години. Для них це була чудова практика «помахати пензлями», проявити свою фантазію поза навчальним процесом, отримати новий досвід. Ескізів, як таких, одразу не мали, але була концепція: дерево життя розкидає свої гілки у різні пори року.

«І дуже хотілось ангеликів, писанок, сонечка в жупані, яскравих барв», – каже Оксана Мазур і додає: «Особливості розпису для дітей – яскраві кольори, звірятка з милими мордочками, квіти-метелики, багато деталей, щоб цікаво розглядати, щоразу знаходячи щось нове. І хоч трішки національної естетики: елемент вишивки, звернення до традиції чи міфології. У нас там є Водяник і україночка, сонечко в національному строї, а з веселки звисають писанки».

Читайте також: Як львів'янин рятує будинок, в якому жив Іван Франко. Фото

 «Мені подобається результат. Дівчата теж дуже задоволені і вже хочуть продовжувати робити подібні речі в інших місцях. Нещодавно навіть «насварили» мене, що розслабилась і не дізнаюсь, де ще можна робити розписи. Після такої «прем’єри» до мене пишуть й інші наші студенти, випускники, які з радістю долучаться до таких проектів у майбутньому», – розповідає Оксана Мазур і закликає писати їй особисто щодо інших дитячих будинків, які потребують таких ініціатив.

Нагадаємо, раніше студенти цієї кафедри подарували нове життя одній зі стін Львова, зобразивши на ній картину Пікассо. Детальніше про  це читайте тут: Як львівські студенти-дизайнери малювали на стіні картину Пікассо. Фото

Спілкувалась Юлія Сабадишина 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!