У Львові створять чорний список руйнівників історичних пам’яток

1003 0
У Львові зареєстровані 68 об’єктів, де зафіксували самовільні роботи у пам’ятках архітектури.
Фото: Ольга Сидор / Facebook

Фото: Ольга Сидор / Facebook

У Львові хочуть створити чорний список підприємців, які самовільно руйнують пам’ятки архітектури: вибивають двері на місці вікон, вставляють пластикові вікна, переплановують та перебудовують пам’ятки. Про це під час засідання виконкому повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Читайте також: Львів без документів. Як правовий хаос руйнує історичний центр міста

За його інформацією, у Львові зареєстровані 68 об’єктів, де зафіксували самовільні роботи у пам’ятках архітектури. Посадовець каже, що здебільшого власниками приміщень є не львів’яни, а мешканці інших міст або й країн. Тож у Львові планують оприлюднити прізвища й імена порушників, а львівським орендарям рекомендуватимуть не укладати договори з цими підприємцями. До формування списку закликають долучитися й львів’ян.

Крім цього, місто подало в Мінкульт правки до закону, який передбачає збільшення у сто разів штрафів за адміністративні правопорушення: для фізичних осіб із 1,7 тис. грн до 170 тис. грн, для юридичних осіб – із 170 тис. грн до 17 млн грн. Штрафи, як і зараз, накладатиме адмінкомісія, а виконавча служба має їх примусово стягувати.

Зазначимо, що на території Львова є понад 2,3 тис. пам’яток культурної спадщини.

Читайте також: Не охороняється державою і не карається законом. Беззахисність історичного Львова

Нагадаємо. що у Львові запрацювало Бюро спадщини, керівником якого призначили Павла Богайчика. Бюро займатиметься збереженням і ревіталізацією матеріальних пам’яток та нематеріальної та природної спадщини міста.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!