У Львові створять кіношколу для дітей

968 0
На створення Львівської кіношколи заклали 450 тисяч гривень.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

На базі «Львівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді» планують створити дитячу кіновідеошколу.  Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Школа функціонуватиме у форматі гуртка та буде мати риси допрофільної підготовки, де діти освоюватимуть основи суміжних для кіноіндустрії професій.

«Подібних гуртків у Львівській області нема, ця ніша порожня. Кілька міських закладів пропонують навчання у напрямі фотосправи, однак із відео діти не працюють», – розповіла заступниця директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Ольга Котовська.

На створення Львівської кіношколи на цей рік у Програмі розвитку освіти Львівської області заклали 450 тисяч гривень. За ці кошти закуплять відповідну техніку, серед якої відеокамери, монтажний стіл, звуковий пульт, освітлення, комп’ютерні програми для обробки відео тощо.

«Гурток запрацює із середини вересня. До цього часу маємо закупити більшу частину необхідного обладнання. До кіношколи наберемо дві групи по 15 – 25 дітей, наступного року кількість дітей будемо збільшувати. Курс розрахований на три роки, а гурток вестиме режисер Богдан Кривень», – зазначив керівник «Львівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді» Святослав Опенько.

Передбачається, що школа матиме різні навчальні курси: операторський, сценарний, монтажу, кольорокорекції, звукорежисерський та інші.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!