У Львові створять кластери поліграфії та освіти

2946 0
У Львові відбудеться перший Львівський форум кластерів. 23 вересня представники львівських кластерів у сфері ІТ, туризму, поліграфії та легкої промисловості зустрінуться, щоб обговорити стратегію роботи на наступні п’ять років.

Учасники Форуму підведуть підсумки попередніх років, впродовж яких реалізовується Стратегія конкурентоспроможності, розроблена спеціалістами компанії «Monitor Group», Львівської міської ради, Фонду «Ефективне управління» та представниками львівського бізнес-середовища. Про це інформує сайт Інституту міста.

Особливістю цього форуму буде те, що окрім існуючих кластерів у галузі ІТ і туризму, відбудеться напрацювання стратегії роботи нових напрямків – поліграфії та легкої промисловості.

«У Стратегії конкурентоспроможності Львова, яка була ухвалена на 2010-2015 роки, пріоритетними галузями розвитку були визначені сфери ІТ та туризму. Власне у цих галузях було створено кластери і, як бачимо, останні роки підтвердили ефективність цього вибору. Сьогодні ми розширюємо сферу роботи над створенням галузевих кластерів та розпочинаємо розробляти нові напрямки. Аналіз, який ми провели у 2013 році, показав, що новими галузями, які варто включити у стратегію конкурентоспроможності Львова, є поліграфія та легка промисловість. Тому на Львівському форумі кластерів ми працюватимемо над формуванням нової стратегії до 2020 року, враховуючи як два існуючі кластери – ІТ та туризму – так і нові напрямки», – розповів директор Інституту міста Олександр Кобзарев.

Також, з його слів, є ідея розпочати роботу над створенням кластера освіти.

«Важливість цієї галузі у Львові важко переоцінити – загальна кількість студентів у Львові перевищує 130 тисяч, освітня галузь постачає майбутніх працівників для усіх сфер бізнесу. Тому ми напряму зацікавлені у тому, аби якісна освіта перетворювала просту робочу силу на інтелектуальний капітал Львова», – долав Олександр Кобзарєв.

Форум кластерів відбудеться 23 вересня у приміщенні конференц-залу готелю «Таурус» (пл. князя Святослава, 5). Партнерами Форуму виступають Західноукраїнська філія Європейської бізнес-асоціації, Львівська торгово-промислова палата, Львівська бізнес-школа, фінансовим партнером є проект «Місцевий економічний розвиток міст України», що впроваджується Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Уряду Канади.

Читайте також: У Львові створюють кластер легкої промисловості


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!