У Львові створять сучасні лабораторії для молодих винахідників

1693 0
Це – зв’язкова структура для студентів вишів і учнів-старшокласників, які мають хист до науки.
фото: galinfo.com.ua

фото: galinfo.com.ua

Міська рада планує створити комунальну установу «Львівська система винахідників», яка популяризуватиме науку серед школярів та студентів. Відповідне рішення прийняли депутати під час пленарного засідання учора, 19 вересня.

Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, наразі у Львові немає структури, яка б зорганізовувала науково-пошукову діяльність, координувала напрямки винахідництва та інновацій.

Читайте також: ІТ-діти. Як винаходи львівських школярів підкорюють світ

«Упродовж останніх кількох років ми часто говоримо про те, що діти у нашому місті показують дуже добрі результати, як за показниками ЗНО, де прикладом є фізмат ліцей, так само вони привозять гарні призи з-за кордону. Але насправді в місті нема жодної установи, яка би займалася промоцією науки, зорганізувала би науково-пошукову діяльність. Таким буде ЛКП «Львівська система дослідників». Це – зв’язкова структура для студентів вишів і учнів-старшокласників, які мають хист до науки», – каже вона.

Читайте також: Не без клепки. Шість винаходів Львівського технологічного ліцею

Окрім цього, у місті планують створити сучасні лабораторії для молодих науковців. А також, за словами Зоряни Довганик, «Львівська система дослідників» писала би грантові заявки, шукала грантові кошти для реалізації цікавих прогам для школярів і науковців.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!