У Львові створять Район зелених технологій

4378 0
Створити «зелену вулицю» або «вулицю зелених технологій» хочуть у Рясному, яке обрали за активність на конкурсі «розумних» районів минулого року.
фото ілюстративне: район Фаубан (Vauban) у німецькому Фрайбурзі (фото із соцмереж)

фото ілюстративне: район Фаубан (Vauban) у німецькому Фрайбурзі (фото із соцмереж)

Як розповіла Tvoemisto.tv начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин ЛМР Тетяна Хабібрахманова, з ініціативою про реалізацію такого проекту міська рада звернулася до міста-партнера Фрайбурга, яке є «зеленою» столицею Німеччини. Заявку Львова прийняли, оскільки проект, запропонований містом, є унікальним для України. Розробку концепції планують завершити до травня цього року. 

Читайте також: У Львові пропонують збудувати будинок на зразок Хундертвассер-хаусу

За її словами, на концепцію, яку розроблятимуть спільно з експертами з Фрайбурга, німецький уряд виділив 50 000 євро. Уже в понеділок, 6-го лютого, німецькі спеціалісти приїдуть до Львова, аби оглянути територію та визначити, які технологічні рішення для району будуть оптимальними. Вони ж мають обрати, які саме вулиці увійдуть до «зеленого району». Його концепція передбачає вуличне освітлення, що працює з допомогою сонячної енергії, сонячні батареї, зелені рекреаційні зони та громадські простори. Якою повинна бути оновлена територія запитають і в мешканців Рясного.

Тетяна Хабібрахманова додала, що в процесі роботи ініціатори надихалися досвідом німецького міста Фрайбурга та його «зеленим» районом Фаубаном.

Підготувала Марічка Мишок,
презентацію надала Тетяна Хабібрахманова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!