У Львові створять сайт про реставрацію

1757 0
Платформу презентують упродовж місяця.
Фото: ЛКП Бюро спадщини

Фото: ЛКП Бюро спадщини

ЛКП «Бюро спадщини» розробить онлайн-ресурс про відреставровані об'єкти культурної спадщини у Львові. Таке рішення ухвалив виконавчий комітет ЛМР 10 серпня.

Читайте також: Бюро спадщини хоче спільно з львів'янами реставрувати під'їзди

«Ми створюємо додаткову платформу для всіх, хто хоче долучатися до реставрації. Сюди внесуть усі об'єкти, які вже відреставровані, покажуть, як вони раніше виглядали, як відбувалася реставрація і фінальний результат. Маємо декілька видів реставрації – коли реставруємо повністю об'єкт (фасади), або елементи (балкони, вікна, двері)», – розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Ця платформа має допомогти об’єднати більшу кількість людей навколо реставрації. Сайт презентують упродовж місяця.

Зазначимо, що у Львові відновили історичну браму-двійника біля вілли Бачевських, автентичну браму з вітражами на площі Ринок, столітню браму у будинку Театру ляльок, браму з кованиними решітками по дорозі на Високий замок, дерев’яну столітню браму у будинку на вулиці Смольського, 7, понад столітню браму з надписами біля львівської філармонії, оливкову браму на Личаківській, 34 та інші.

Також на вулиці Зеленій Бюро спадщини спільно з мешканцями відновили «австрійські» вікна. Крім того, у центрі Львова впорядковують фрагменти надгробків на території колишнього єврейського цвинтаря

Читайте також: Пелюстка до пелюстки. Як реставрують історичні брами у Львові. Фоторепортаж

Цього року планують відреставрувати щонайменше 40 дверей в будинках, які розташовані в історичній частині міста. Усі роботи проводять відомі місцеві реставратори по дереву та металу. При реставрації брам 70% вартості робіт оплачують із міського бюджету, 30% – сплачують мешканці.

Нагадаємо, що Бюро спадщини створили наприкінці 2019 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!