У Львові створять щорічну стипендію імені Маркіяна Іващишина

1254 0
Ініціатори проекту – організації, засновані Маркіяном Іващишиним. Висувати номінантів на стипендію зможуть формальні та неформальні спільноти чи ініціативи. Виплачувати планують стипендію у розмірі 100 тисяч гривень.
Фото: Із Фейсбук сторінки Юлії Хомчин

Фото: Із Фейсбук сторінки Юлії Хомчин

Організації, які заснував відомий громадський, політичний та культурний діяч, один з керівників Революції на граніті – Маркіян Іващишин, ініціюють створення стипендії його імені. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала депутатка Львівської міської ради Юлія Хомчин.

Читайте також: Без нього не було б України. Львів'яни сумують за Маркіяном Іващишиним

«Ініціюємо створення щорічної іменної стипендії імені Маркіяна Іващишина – призначеної для тих, хто продовжує його справу: творить, розвиває, організовує, тримає і крутить культурні ініціативи у своїх містах, середовищах, спільнотах. Ця стипендія буде, перш за все, інвестицією у особистість – вона призначатиметься для навчання, стажування, підвищення кваліфікації стипендіата чи стипендіатки, аби він чи вона могли ще краще і потужніше робити свою справу», – йдеться у повідомленні.

Також, у повідомленні йдеться, що капітула (колегія,-ред.) стипендії буде зібрана із товариства Маркіяна, із дотриманням різноманіття сфер діяльності та поля зацікавлень. Висувати номінантів на стипендію зможуть формальні та неформальні спільноти чи ініціативи, лідери яких потребують такої підтримки для підсилення своєї роботи. Стипендіат матиме рік на використання своєї стипендії на обране навчання, стажування, підвищення кваліфікації у розмірі до 100 тис. грн.

Ініціатори проекту – організації, засновані за ініціативи Маркіяна: ЛМГО «Мистецька рада «Діалог» у партнерстві ГО «Вірменська, 35» і ГО « Інститут актуального мистецтва», за підтримки друзів та близьких Маркіяна Іващишина.

Ініціатори додають, що процедура висування та погодження на стипендію буде публічною, аби зробити важливим не лише сам факт отримання стипендії, а й те, що спільнота висуває свого лідера чи лідерку на неї.

Бажаючі можуть долучитись до публічного збору коштів на стипендіальний фонд. Гроші можна надіслати за реквізитами для благодійних внесків:

IBAN: UA413253650000002600201726325

Одержувач: ЛМГО "МИСТЕЦЬКА РАДА "ДІАЛОГ"

ЄДРПОУ: 37613477

Код банку: 325365

Призначення: «Благодійний внесок на реалізацію проєкту "Стипендія імені Маркіяна Іващишина»

Читайте також: Люди, у яких світ трошки чорно-білий. Маркіян Іващишин про місію студбратства

Нагадаємо, 21 травня 2019 року у Львові раптово помер засновник мистецького об’єднання «Дзиґа» Маркіян Іващишин. Його поховали на Личаківському цвинтарі. Йому було 52 роки. Маркіян Іващишин був одним із провідників «Революції на граніті» 1990 року, підприємцем, культурним, політичним та громадським діячем, арт-продюсером низки мистецьких проектів та організатором музичних фестивалів, співтворцем «Львівської газети», керівником радіопроекту «Ініціатива Niko FM» та засновником фестивалю «Флюгери Львова».

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!