У Львові створять спортивні шкільні ліги. Що відомо

1182 0
Львівські спортивні шкільні ліги із різних видів спорту проводитимуть щорічно.
Умовне фото

Умовне фото

У Львові планують створити спортивні шкільні ліги. Ці змагання розроблені відповідно до світового та європейського досвіду функціонування подібних заходів. Мета – збільшити кількість школярів, які займаються спортом на постійній основі і ведуть здоровий спосіб життя.

Джерело: Львівська міська рада

Львівські спортивні шкільні ліги із різних видів спорту проводитимуть щорічно серед львівських школярів з 15 жовтня до 15 травня. Перші турніри планують провести вже у січні 2023 року. 

Читайте також: Безпечне навчання. Як діяти під час різних загроз учням у школах і студентам у вишах

Змагання складатиметься з трьох етапів.

  • Етап 1 (шкільний) – формування збірних команд шкіл із певних видів спорту.
  • Етап 2 (районний) – визначення переможця районних змагань, який отримує автоматичну перепустку до наступного етапу.
  • Етап 3 (міський/фінальний етап) – визначення чемпіона та призерів змагань кожної окремої ліги.
  • Вже цього навчального року планують провести шкільні ліги з трьох видів спорту: футзалу, баскетболу та волейболу.


Щоб зробити змагання більш видовищними та цікавими, для кожної ліги створюватимуть логотипи та оригінальні кубки з індивідуальним дизайном. Ці трофеї стануть перехідними. Ними володітиме переможець поточного сезону до фіналу наступного. Також кожна команда отримає власну емблему, яка ідентифікуватиме колектив серед усіх інших учасників. Логотип свого навчального закладу діти обиратимуть спільно зі своїми наставниками – вчителями, які представлятимуть їхню команду на змаганнях.

Читайте також: На Львівщині проблеми з зором є у кожного третього школяра

У системі шкільних ліг буде впроваджений цифровий процес. Підготовка та проведення висвітлюватимуть на розробленій інформаційній платформі «Львівські спортивні шкільні ліги», створення ліг відбуватиметься поступово.

Нагадаємо, у львівських школах вирішили перенести осінні канікули. Це роблять для того, щоб діти навчались, коли надворі ще тепло, і можна частково зекономити електроенергію.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!