У Львові створять житлово-будівельні кооперативи для учасників АТО, освітян та медиків

1823 1
Міська рада має виділити земельні ділянки під ЖБК.
Фото ілюстративне: Asn.in.ua

Фото ілюстративне: Asn.in.ua

У Львові затвердили програму створення житлово-комунальних кооперативів для учасників АТО, працівників освіти та медицини Відповідне рішення ухвалили під час пленарного засідання Львівської міської ради сьогодні. 8 листопада.

Читайте також: ОСББ чи самоуправління.Як і коли львів’яни мають почати керувати своїми будинками

За словами директорки департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірини Маруняк, наразі у Львові на черзі за житлом перебувають майже 17 тисяч сімей. Із них 63 сім’ї учасників АТО та майже тисяча сімей освітян та медиків користуються пільгами. 

Програма створення ЖБК має вирішувати проблеми пільговиків та забезпечити житлом учасників АТО, медиків та педагогів. Фінансуватимуть програму за кошти з міського бюджету. Будувати та управляти будинками будуть самі члени ЖБК за власні кошти.

Читайте також: Створити ОСББ у Львові. Все у ваших руках (насправді ні)

Натомість Львівська міська рада має виділити земельні ділянки під ЖБК за рахунок коштів із міського бюджету для учасників авто та працівників освіти й медицини.

Довідка

Житлово-будівельний кооператив — це юридична особа, яку утворюють фізичні та юридичні особи, що добровільно об’єднуються на основі майнових пайових внесків для участі в будівництві чи реконструкції житлового будинку та їх експлуатації. ЖБК не є комерційною організацією. 

 

8 Листопада, 2018 15:51
666 ... " ..Будувати і управляти будинками будуть самі члени ЖБК за ВЛАСНІ КОШТИ .." ... питання є ? ... нема ? ... то ж -- платіть , будуйте і володійте ! ... але ... спочатку -- заплатіть ... ( "совок" скінчився ) ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!