У Львові створили експертну групу для дослідження ділянки під сміттєвий полігон

2274 1
У Львові для встановлення відповідності земельної ділянки на Яворщині нормативним вимогам до облаштування полігону та будівництва сміттєпереробного комплексу створили науково-експертну групу.
Фото ілюстративне: youtube.com

Фото ілюстративне: youtube.com

Наразі зі Львова вдалося вивезти накопичене на майданчиках сміття, проте, як повідомив на прес-конференції 30 січня міський голова Андрій Садовий, це не вирішує проблеми загалом: «Угоди із полігонами є, але вони тимчасові. Якщо буде сприяння держави, то всі населені пункти залюбки прийматимуть сміття, адже це додаткові кошти. Проте це не вирішує проблем Львова загалом».

Також Андрій Садовий додав, що наразі не бачить перешкод для розміщення розташування нового полігону на території колишнього гірничо-хімічного підприємства «Сірка» у Яворівському районі. «Я не бачу проблем із тим, що в Яворівському районі розташовується військовий полігон. Проте цей регіон багатий на рекреацію. Тому треба бути дуже обережними», – зазначив міський голова Львова.

Читайте також: У Львові екологічна інспекція перевірить законність сміттєпресувальних ліній

Відтак у Львові створили науково-експертну групу для дослідження ділянки. Її очолив академік Національної Академії наук України, Герой України Ігор Юхновський. Працюватимуть фахівці два тижні, після чого дадуть висновки щодо можливості розташування нового полігону на території колишнього підприємства «Сірка».

Нагадаємо, 27-го січня у місті відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо вивезення ТПВ у Львові, за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. На ньому стало відомо, що уряд виділить Львову ділянку для сміттєпереробного заводу.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
30 Січня, 2017 11:46
Оксана Хоч сто комісій створюйте, не дозволять жителі прилеглих населенних пунктів створити смердюче звалище ,що отруює повітря, землю воду .Поруч (1 км)- с.Шкло , санаторій Шкло , озеро , Національний парк . Ні слова про сортування сміття . Найлегше знайти ділянку і гадити комусь біля будинків . Ми Садового не вибирали і не він буде вирішувати яким повітрям нам дихати .Нехай будує сміттезвалище біля свого будинку .Настрій у жителів району бойовий - не допустимо екологічної катастрофи біля наших домівок
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!