У Львові створили комісію з реконструкції вулиці Бандери

2830 0
Замість семи запропонованих членів, до складу комісії майже повним складом увійшли всі фракції.
фото: Wikimapia

фото: Wikimapia

У Львові створили спеціальну тимчасову комісію, яка контролюватиме розроблення проекту реконструкції вулиці Бандери. Відповідне рішення прийняли на пленарному засіданні сесії міської ради.

Створення комісії викликало суперечки серед депутатів. Відтак спершу до складу комісії пропонували сімох постійних членів різних комісій. Однак в результаті до комісії ввійшли двадцятеро членів фракції «Самопомоч», десятеро від «БПП», шестеро від партії «Громадянська позиція»,  шестеро осіб «Народного контролю» та двоє від «Свободи». Голову тимчасової комісії мають обрати на першому засіданні.

Читайте також: Отже, асфальт чи бруківка? Як львів’яни спланували оновлення вулиці Бандери

Комісія зобов’язана провести громадські обговорення запропонованого проекту із залученням управління охорони історичного середовища, ЛКП «Львівавтодор», ЛКП «Львівелектротранс», велоспільноти, мешканців Львова та експертів.

Під час пленарного засідання голова «Української галицької партії» Тарас Чолій уточнив, що на громадських слуханнях, які відбувались наприкінці листопада торік, думка громади міста кардинально відрізнялась від пропозицій, розроблених у межах проекту «Вулиці для всіх». Натомість керівник ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід зауважив, що не варто нехтувати досвідом німецьких архітекторів із Ляйпціґа, які розробляли проект «Вулиця для всіх», що фінансувався Федеральним міністерством економічного співробітництва Німеччини.

Читайте також: Що чекає на вулицю Бандери після громадських слухань

Нагадаємо, проект «Вулиця для всіх» був обраний з-поміж трьох ідей під час багатьох раундів урбаністичних та громадських слухань.  Ремонт вулиці Бандери, за словами мера Львова Андрія Садового, повинен розпочатись 2018 року. Однак на громадських обговореннях, які відбулися торік у листопаді, місцеві мешканці та активісти відкинули цю ідею та запропонували нову, що передбачатиме збереження автентичної бруківки, чотири смуги руху та відсутність велосипедної інфраструктури на вулиці Бандери.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!