У Львові створили ландшафтний заказник «Торфосховище Білогорща»

2607 1
Два роки тому львів’яни зареєстрували відповідну петицію.
фото ілюстративне: day.kyiv.uа

фото ілюстративне: day.kyiv.uа

На території Білогорщі створили ландшафтний заказник місцевого значення «Торфосховище Білогорща». Відповідну ухвалу сьогодні, 14 лютого, підтримали депутати ЛМР.

Читайте також: У Львові відновлять історико-архітектурний заповідник

Заказник охоплює територію 58,8 га. Департаменту містобудування має погодили з обласною радою оголошення нового природно-заповідного фонду.

У пояснювальній записці до ухвали йдеться, що тут розташовані унікальні торфово-болотні комплекси з найглибшим заляганням торфу.

Читайте також: Буки Розточчя. Як дбають про природну спадщину ЮНЕСКО поблизу Львова

За результатами досліджень фахівців львівських наукових установ, тут росте 42 види рідкісних рослин та зафіксовані місця поширення 25 видів тварин.

Додамо, що створення заказника на Білогорщі зініціювали самі львів’яни ще декілька років тому, зареєструвавши відповідну петицію. У 2017 році його погодили у Міністерстві екології та природних ресурсів.


23 Листопада, 2019 01:02
Панін Руслан На жаль, найцінніші ,збрежені природні ценози на Пв-Зх торфовища попадають під забудову.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!