У Львові створили модний кластер. Деталі

3074 0
Львівські підприємці легкої промисловості об'єдналися для вирішення спільних проблем.
фото: www.aviso.ua

фото: www.aviso.ua

Перше тематична зустріч майбутнього Львівського модного кластеру відбулася ще у вересні. У ній взяло участь 60 підприємців, які обговорили можливість створення модного кластеру та розвиток легкої промисловисті Львова. 8 грудня начальник управління інвестицій та проектів Ольга Сивак на своїй сторінці у Facebook написала про те, що модний кластер було створено: «Історичний момент народження Львівського Модного кластеру, який буде об'єднувати місцевих виробників одягу, взуття, трикотажу текстилю». У коментарі Tvoemisto.tv вона розповіла про мету його створення та з якими проблемами стикаються виробники одягу у Львові.

«Мета кластеру: розвиток і вирішення спільних проблем. Сьогодні такими проблемами є підготовка швачок в місті, бо професійні училища неефективні і готують недостатню кількість шачок, а попит на них є великий. Також це питання можливостей виходу на експорт. Наші виробники переважно задрібні для цього, тому нам треба об’єднуватися. Ініціатива створення кластеру пішла знизу від самих підприємців і сьогодні ЛМР виступає координатором цього проекту», — розповідає Ольга Сивак.

Читайте також: Teamboys, принцеси, малиновий піджак: як зароджувалась мода часів перебудови

Львівський модний кластер поки ще не зареєстровано юридично. Але як говорить Ольга Сивак, досвід розвитку попередніх міських кластерів говорить, що від зародження ідеї до моменту офіційної реєстрації в середньому минає 2-3 роки.

«Головне — мати активних та зацікавлених в розвитку людей. І зараз з нами працюють такі люди, представники швейної промисловості», — додала вона.

Поки що членів кластеру є трохи більше десятка. За словами Ольги Сивак, це дуже різні компанії з різними товарами. Це як і не дуже відомі бренди, так і виробники, що працюють для готелів та ресторанів, так і достатньо відомі в Україні компанії.

«Зараз членами кластеру є більше 10 компаній. Зокрема, це виробник чоловічих сорочок "Самбай", компанія Dodo Socks — саме їх шкарпетки нещодавно подарували прем’єр-міністру Канади, а також компанія "Гойра", що робить сучасний одяг з етномотивами», — каже вона.

Роботу поки що координуватиме ЛМР, зокрема управління інвестицій та проектів, але згодом має очолити людина з профільної галузі. Ольга Сивак говорить, що у модному кластері зацікавлені, щоб до них доєднувалося чимбільше членів для спільного вирішення проблем.

Анна Журба, Микита Гладченко

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!