У Львові створили оновлену інтерактивну карту із укриттями на випадок надзвичайних ситуацій

2860 0
Укриття розташовані у підземних приміщеннях житлових будинків та торгових центрів.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

У Львові створили оновлену інтерактивну карту із укриттями для мешканців міської територіальної громади. Наразі таких укриттів нараховують близько 6 тисяч. За словами міського голови Львова Андрія Садового, цього має бути достатньо для безпечного перебування у разі виникнення надзвичайній ситуації для усіх мешканців.

Укриття розташовані у підземних приміщеннях житлових будинків та торгових центрів. Мешканців закликають перевірити доступ до свого підвалу та поговорити про це із сусідами.

Читайте також: «Далі знову буде ескалація». Аналітик про загрозу російського вторгнення

«Сподіваємось, що нам ніколи не прийдеться користуватись укриттями, але перевірити важливо», – каже він.

Як повідомили у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР, над картою працювали ЛКП «Міський центр інформаційних технологій» разом із районними адміністраціями та управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення. Переглянути її можна на сайті міської ради або за посиланням.

Нагадаємо, що з 1 січня почав діяти Закон України «Про основи національного спротиву». Для того, щоб записатися до лав Сил тероборони, мешканці можуть звернутися до районного центру комплектування та соціальної підтримки за місцем реєстрації.

Про те, що робить Львів та Львівщина для того, аби підготуватися до можливого вторгнення Росії, як розгортають тероборону у місті та області, чи є належні укриття та дієва система оповіщення населення, Тvoemisto.tv розпитало у голови Львівської МТГ Андрія Садового та керівника Львівської ОДА Максима Козицького. Читайте матеріал за посиланням.

Ольга Коваль

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!