У Львові створили перше медичне об'єднання із трьох лікарень

13052 0
Це об'єднання надаватиме невідкладну, ургентну допомогу.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Сьогодні, 25 листопада, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати підтримали ухвалу, якою дали старт першому із трьох територіальних медичних об’єднань у Львові «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги». 

Читайте також: «Топольна, Орлика і 8-ма лікарня». Чого чекати від об’єднання найбільших лікарень Львова

Ухвалу підтримали 50 депутатів. Це ТМО надаватиме невідкладну, ургентну допомогу. Об'єднуються три міські лікарні: 

  • «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова»;
  • «8-у міська клінічна лікарня м. Львова»;
  • «Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова».

Утім депутати перенесли питання про створення двох інших медичних територіальних об'єднань: планової допомоги та акушерства й гінекології. 

У медицині Львова плануються масштабні зміни. Уже з наступного року для пацієнтів обіцяють кращий сервіс і якісніше надання медичної допомоги, для лікарів і медсестер – удвічі вищі зарплати і можливість розвиватись професійно, а для міста – створити потужні медичні об’єднання, які зможуть бути фінансово стійкими та незалежними.

Додамо, що структура ТМО буде створена таким чином, що керуватиме нею один генеральний директор. У його підпорядкуванні буде кілька структурних підрозділів – лікарні, які входять в об’єднання, бухгалтерія, відділ кадрів, господарська частина.

Обиратимуть керівника ТМО на конкурсній основі. Ті керівники лікарень, які зараз при посадах, можуть змінитися або ж залишитись, якщо подадуть свою кандидатуру на конкурс. Призначатиме їх генеральний директор.

Tvoemisto.tv дізнавалося, чого очікувати від такої реформи львів'янам. Детальніше читайте тут. 

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!