У Львові створили петицію про відновлення палацу культури ЛОРТА

1510 0
Львів’яни хочуть, аби ЛОРТА знову став мистецьким осередком культури для дітей та молоді.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові зареєстрували петицію про відновлення культурно-мистецької й наукової функції та інфраструктури в палаці культури ЛОРТА, що на вул. Патона, 6. Текст з’явився на сайті Єдиної системи місцевих петицій сьогодні, 17 листопада.

Читайте також: Де і коли у Львові відкриють Музей науки. Фото

Мешканці проти, аби будівлю ЛОРТА повністю переоблаштували у центр науки для дітей, як це раніше було озвучено при передачі будівлі Укроборонпромом на баланс міста. Оскільки упродовж років цільовим призначенням будинку було те, що тут діяли десятки різних гуртків, натомість тепер він пустує та розвалюється.

«Не було взято до уваги, що будинок культури ЛОРТА має виняткові у своєму призначенні елементи: унікальна сцена з поворотним кругом та величезний глядацький зал на 900 місць. Окрім того, у будинку культури було спеціальне сценічне освітлення та озвучення, оркестрова яма, паркетні зали для занять спортивними та народними танцями, балетні та інші класи для занять різними видами хореографії. У Будинку культури є всі умови для розвитку сценічного, театрального, хореографічного та циркового мистецтва, а також класи музики, вокалу та хорового співу, і навіть бібліотека», – йдеться у тексті петиції.

Перевагою для відродження культурно-мистецької діяльності в будівлі ЛОРТА є велика площа приміщення. Це, на думку авторів петиції, спростить життя батькам дітей, адже в Будинку культури можна проводити десятки мистецьких та наукових гуртків, заходів та репетицій творчих колективів.

Читайте також: Юрій Гусєв: «Ми виробляємо оборонну продукцію для ОАЕ, Азії та Латинської Америки»

«Ми не проти, щоб наукова функція також була впроваджена, адже ми поділяємо думку, що наука – це акт творення. Ми не заперечуємо, що це радість для дітей та батьків нашого міста - вмістити в одному закладі мистецькі та наукові гуртки й колективів… Тож вважаємо, що новітній Центр науки має стати доповненням Будинку культури, а не зруйнувати ті надбання, які є унікальними у Львові», – зауважують автори петиції.

Авторами петиції є керівник Львівського обласного клубу спортивного танцю «Естет» Богдан Муж та колишні керівники творчих колективів будинку культури ЛОРТА.

Нагадаємо, що 5 листопада Львівська міська рада прийняла у власність палац культури ЛОРТА, в якому планують облатувати науковий центр для дітей.

Влітку депутати погодили передачу палацу культури ЛОРТА у комунальну власність. У його приміщеннях може запрацювати сучасний освітній молодіжно-дитячий центр, зазначав міський голова Львова після зустрічі із директором державного концерну «Укроборонпром» Юрієм Гусєвим.

Зазначимо, що приміщення будинку не використовують із 2008 року. Багато років Палац культури був громадським центром, однак його давно не реконструювали, тому зараз він напівзруйнований. Минулого року у березні для палацу культури «ЛОРТА» планували розробити проєкт реконструкції і виділити на нього до пів мільйона гривень. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!