У Львові створили прототипи роботизованої руки. Відео

1719 0
У Львові презентували три прототипи роботизованої руки, що можуть реагувати на імпульси м’язів та ворушити пальцями.
фото: inspired.com.ua

фото: inspired.com.ua

Презентація пройшла на початку травня під час 24-годинного робо-хакатону Cyber pills for mental health, -інформує Inspired.

Три команди загальною кількістю 20 учасників розробили кожна по роборуці. Собівартість кожної з роборук не перевищує 300 доларів. Для їх створення використовувалися opensource (із відкритим кодом) креслення, деталі, надруковані на 3D-принтері, а також спеціальне програмне забезпечення. Ознайомитися з роборуками могли не тільки львів’яни, а й міжнародні експерти з Великої Британії, Росії та Польщі.

Читайте також: У Львові розробили електронний протез, що буде по кишені українцям

Cyber pills for mental health  – серія заходів присвячених проникненню кібер-технологій у повсякденне життя. Вони входять до програми Survival Kit for Virtual Reality, яка одночасно проходить у українському Миколаєві, Будапешті (Угорщина) та Жиліні (Словакія).

Джерело: Громадське.tv

Опублікувала Юлія Сабадишина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!