У Львові створили робочу групу для урегулювання ситуації з демонтажем рекламних конструкцій

1771 0
Наразі демонтовані рекламні конструкції знаходяться на складі КП «Адміністративно-технічне управління».
фото: glavny.tv (ілюстративне)

фото: glavny.tv (ілюстративне)

Для врегулювання конфлікту та напрацювання подальших шляхів вирішення ситуації, що склалася між представниками рекламорозповсюджувачів, «Львівською залізницею» і КП «Адміністративно-технічним управлінням» через вечірні роботи з демонтажу розміщених з порушеннями рекламних конструкцій на території ПАТ «Львівська залізниця», вирішили створити робочу групу. Про це повідомляють у прес-службі міськради.

Як вже інформувало Tvoemisto.tv раніше, 19 жовтня із 19 години представники КП «Адміністративно-технічне управління» та підрядна організація демонтували 9 конструкцій на вулиці Луганській, та 1 сіті-лайт на Городоцькій.

У КП «Адміністративно-технічноме управління» із цього приводу повідомили, що на території «Львівської залізниці» самовільно  розміщено 203 рекламні  конструкції. У липні цього року департамент економічної політики скерував відповідні вимоги щодо усунення даного порушення, однак вони виконані не були. КП «Адміністративно-технічне управління» додатково скерувало попередження про необхідність демонтажу самовільно встановлених конструкцій, однак вони також залишилися без реагування, через що розпочали демонтаж.

У свою чергу начальник відділу реклами і маркетингу допоміжних послуг ПАТ «Львівська залізниця» Едуард Обиночний повідомив  Tvoemisto.tv, що на усі вимоги було надіслано офіційні відповіді.

Читайте також: Загублений у рекламі. Куди ти ідеш, Львове?

«У цих вимогах ішлося про те, що рекламні конструкції, розміщені на території, яка знаходиться у підпорядкуванні «Львівської залізниці», встановлені із порушенням Закону України «Про рекламу». Адже влада міста не була поінформована про їх монтаж. Одначе ми керуємося тим самим нормативним документом, але у частині «реклама на транспорті» і не вважаємо свої дії такими, що порушують закон, про що й інформували в офіційних відповідях на вимоги влади міста», – повідомив Едуард Обиночний.

20 жовтня інженери КП «Адміністративно технічне управління» та працівники підрядної організації  прибули для продовження демонтажу, однак їм перешкоджали представники залізниці та представники рекламорозповсюджувачів, які створили конфліктну ситуацію.

Компанії, які, власне, розміщували рекламу на демонтованих щитах, не були поінформовані про проведення робіт ані з боку міської влади, ані з ПАТ «Львівська залізниця».

«Ми вважаємо такі дії у будь-якому разі некоректними і будемо звертатися до правоохоронних органів»,  – розповіли вони у коментарі Tvoemisto.tv.

Відтак, станом на 25 жовтня усі демонтовані конструкції знаходяться на складі КП «Адміністративно-технічне управління». Акти демонтажу рекламних конструкцій 21 жовтня скеровано рекомендованою кореспонденцією «Львівській залізниці». Над урегулюванням конфліктної ситуації працюватиме робоча група.

«Заяв щодо повернення рекламних конструкцій від залізниці чи інших суб’єктів не надходило»,  – повідомили у КП «Адміністративно-технічне управління».

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!