У Львові створили ще одного комунального перевізника АТП-2

3009 0
Нове автотранспортне підприємство не зможе користуватися майном АТП №1, через борг останього перед ТОВ «Львівські автобусні заводи» та арешт майна.
Фото Олександра Шутюка

Фото Олександра Шутюка

У Львові погодили створення другого комунального автотранспортного підприємства «АТП-2». Відповідну ухвалу затвердили сьогодні, 15 лютого, на сесії міської ради, передає кореспондент Tvoemisto.tv.

Згідно з ухвалою, статутний капітал нового підприємства становить 0,5 млрд гривень. Найближчим часом управління транспорту має зареєструвати статут Львівського комунального автотранспортного підприємства №2.

«Після прийняття цієї ували управлінням транспорту буде вжито низку заходів, зокрема зареєструють нове підприємство та відкриють нові рахунки, після чого розглядатимуть зміни до бюджету, аби скерувати кошти, які були розраховані на фінансування АТП-1 на АТП-2», – повідомила Гелена Пайонкевич, керівниця юридичного департаменту ЛМР.

Водночас вона зазначила, що вирішення питання боргу АТП-1 не відкладають і наразі готують кілька механізмів, щодо зняття арешту з майна комунального підприємства.

Читайте також: Для чого Львову потрібен ЛАЗ: відновити, викупити, зарезервувати

Рішення про створення ЛК АТП-2 прийняли на засіданні виконавчого комітету 9 лютого, у зв’язку із блокуванням роботи та арештом майна АТП-1, через борг перед ТзОВ «Львівські автобусні заводи» у 28 млн гривень, придбані у 2009-2010 роках.

Новостворений комунальний перевізник не зможе користуватися автопарком АТП-1, однак зможе купувати нові автобуси, кошти на які передбачили у міському бюджеті на цей рік.

Читайте також: У Львові планують скасувати режим «маршрутного таксі»

Нагадаємо, російський бізнесмен Ігор Чуркін викупив ТОВ «Львівські автобусні заводи». В лютому 2016 року збанкрутілий ЛАЗ придбали дві юридичні особи з Києва. Восени 2017 року у міській раді було створили комісію, яка розпочала вивчати ситуацію довкола закупівлі автобусів ЛАЗ напередодні Євро-2012. До цього комунальному перевізнику Львова виділили 20 млн грн, щоб закрити борг перед ЛАЗом.

Арешт на всі комунальні автобуси наклали у жовтні минулого року. 28 грудня відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Мініюстиції ухвалив рішення про оголошення в розшук усіх 160 автобусів «АТП-1». У січні цього року Львівську поліцію зобов’язали затримувати львівські комунальні автобуси, а також доставляти їх на штрафмайданчик та вилучати документи на них.

Вікторія Ейсмунт

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!