У Львові створили спецштаб з вивезення сміття

1751 0
Сьогодні під час сесії міський голова та посадовці мерії доповіли громадськості про виконання робіт зі стабілізації Грибовицького сміттєзвалища, а також ситуацію з вивезенням сміття зі Львова.
фото: hromadske.ua

фото: hromadske.ua

Заступник голови міської комісії ТЕБ і НС Ірина Маруняк відзначила, що проблема з вивезенням відходів є штучно створеною, оскільки сміттєзвалища блокуються громадськими активістами та партійними діячами, що значно ускладнює роботу перевізників. Відтак, сміття з 20% сміттєвих майданчиків у Львові станом на сьогодні не вивезли. Однак над вирішенням проблеми активно працює спеціально створений штаб.

«У Львові в міській раді працює штаб, тож ми щоденно зранку маємо зведену інформацію щодо вивезення сміття по районах. Також завдяки штабу координуємо роботу з перевізниками. На сьогодні місто Львів залишилось наодинці зі своєю проблемою. Держава не приймає відповідних рішень і в цей процес активно не втручається. Львову буде дуже складно без допомоги держави вирішити цю проблему», – зазначила заступник голови міської комісії ТЕБ і НС Ірина Маруняк.

За її словами, станом на зараз розроблено проект щодо посилення дамб на Грибовицькому сміттєзвалищі, однак його виконання зупинено на вимогу мешканців та пікетувальників.

У свою чергу, міський голова також відзначив, що найближчим часом місто розпочне проектування надпотужного заводу з глибинної переробки сміття.

«Цей завод буде переробляти до 80%, які підуть на вторинне використання. У нас буде виникати питання захоронення тільки 20%. Зараз ми фіналізуємо технічне завдання на цей проект. У чому виникає проблема? Велика частина — це органіка. Як ви знаєте, спільно з ЄБРР ми повинні збудувати станцію з очищення мулу, і там також є відповідна технологія переробки органіки. Ми зараз думаємо, чи можна поєднати ті 2 частини – одну і другу. Це зекономить вартість проекту, тож зараз дуже активно працюють фахівці. Я думаю, досить скоро ми видамо технічне завдання, і будемо починати проектування», — зазначив Андрій Садовий.

Нагадаємо, вже більше тижня з частини районів Львова не вивозять сміття.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!