У Львові створили телебачення для нечуючих. Де подивитись?

1637 0
Люди із вадами слуху тепер зможуть переглянути спеціальне інтернет-телебачення. Проект реалізовує ряшівській Центр освіти та підтримки RES-GEST у співпраці із львівським Товариством «Зелений Хрест».
фото: vidia.org

фото: vidia.org

Як розповів Tvoemisto.tv Андрій Давидів, асистент проектів «Зеленого Хреста», на Youtube-каналі незалежної громадської неприбуткової організації "Зелений Хрест" вже можна переглянути перші ролики. Відео створені на звичайні побутові теми, такі як здоровий спосіб життя, користь огірків чи профілактику раку грудей.

«В цих сюжетах немає звуку, адже вони створені спеціально для нечуючих. Тому в них використовується тільки мова жестів. Окрім цього відео короткі, тривалістю 2-4 хвилини, адже нечуючі не можуть довго сконцентрувати свою увагу на тому, що їм показують. Тому є певна специфіка у створені таких роликів», - розповідає Андрій Давидів.

Канал створюють, базуючись на досвіді відповідного польського телеканалу Glusitv.

 

Розмовляла Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!