У Львові створили туристичне радіо «Дуже»

4271 0
Девіз новоствореного радіо – «настрій доГори».
фото: facebook.com/duzheradio

фото: facebook.com/duzheradio

Своє мовлення новостворене радіо розпочало 24 грудня на частоті 104,3 МГц. Ядро команди «Дуже радіо» складається з колективу ведучих та творців ефіру львівської радіостанції ФМ «Галичина», що усім складом пішли з проекту на знак незгоди і неприйняття політики керівництва станції. Зокрема до проекту «Дуже радіо» долучилися Валентина Барзолевська, Лілія Ваврін, Еріка, Галина Батюсь, Максим Романюк, Юрій Рихлик, Ігор Юрчук, Юрій Залізняк та інші.

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv продюсер Олександр Ксенофонтов, який разом із дружиною Русланою Лижичко підтримали проект, з ініціативи «екс-фмгаличан» була проведена спільна нарада керівництва ТРК «Говерла», менеджменту студії «Люксен», та засновників ТРК «Говерла». «Була вироблена спільна стратегія та обговорений формат музичний та інформаційний новітнього радіо. Команда доукомплектувалась адміністративним та технічним менеджментом, був розроблений новий маркетинговий та комерційний концепт, який чекає на своє втілення. Ведуться перемовини з потенційними партнерами та інвесторами», – розповів Олександр Ксенофонтов.

За словами продюсера в ефірі «Дуже радіо» не буде російськомовної попси. Також вони вирішили відмовитися від американського  і англомовного поп-матеріалу, який фігурує у всіх чартах  і ефірах: «Це не виключає появи в ефірах англомовного поп-етно, близького нам по формату, або хітів тої самої Шакіри чи Ріккі Мартіна іспанською мовою. Я навіть не виключаю, що колись дуже не скоро у нас зможуть з’явитись близькі нам поп-етно-треки російською мовою, але поки про це навіть не йдеться у найвіддаленіших планах, – зазначив Олександр Ксенофонтов. – Ми закцентовані на той пласт сучасної популярної культури, що оточує наш регіон, наш Карпатський край. Це музика від Карпат до Балкан, від Балтійського моря через Чорне і до Середземного»

Читайте також: Руслана Лижичко заснувала нове радіо

Щодо інформаційного наповнення, то продюсер каже, що команда вирішила робити акцент «на максимальному позитиві та багатстві нашого унікального краю – на його туристичному потенціалі – культурному, природному, історичному, і ще багатьох-багатьох-багатьох». Олександр Ксенофонтов каже, що, окрім того, що ця галузь дуже глибока, вона також є комерційно привабливою, що є важливим для радіо «Дуже», яке буде комерційним і недотаційним.

Олександр Ксенофонтов зазначив, що доки не завершилися перемовини з потенційними інвесторами та партнерами, єдиними власниками компанії є він та Руслана Лижичко. Наразі усе мовлення планують вести зі Львова. «Є ще деякі інноваційні ідеї щодо прямих ефірів з особливих місць України, Східної та Центральної Європи, але вони ще в розробці», – каже продюсер.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!