У Львові створили вуличну галерею із картинами про війну, екологію та коронавірус

2324 0
На вулицях міста, зокрема на 29 сітілайтах Львова, розмістили роботи двадцяти українських митців.
фото: віктор романюк

фото: віктор романюк

У Львові створили вуличну галерею під назвою «Ін’єкція», картини якої написані на теми війни, екології та коронавірусу. Про це йдеться на сторінці галереї у Фейсбуку.

«Проєкт, що на деякий час узурпує ваші звичні міські маршрути. Мистецькими творами. Вони захоплюватимуть вас зненацька в місцях, де ваші очі звикли бачити монотонні елементи буденності. Це ін'єкція мистецтва у вени міста», – йдеться у дописі.

Тематика галереї обрана не випадково, враховуючи ситуацію, у якій опинився світ цієї весни та й взагалі у останні роки. Так, організатори галереї вирішили проаналізувати усе, що відбувається у суспільстві і спробувати спрогнозувати, що буде далі.

«Митці, реагують на будь-які зміни і є ретрансляторами буття, сьогодні вступають у боротьбу за одужання нашого суспільства. Ми прагнемо створити і реалізувати позитивну ін'єкцію! То ж вулична галерея  є таким поширювачем антитіл у кровотоці нашого міста», – пишуть автори ідеї.

Деякі роботи є відображенням минулого, деякі рефлексіями на події сьогодні, а ще деякі передбаченнями майбутнього. 29 робіт надрукувала і розмістила «Агенція «Рейдер». Участь у виставці взяли 20 художників: Андрій Єрмоленко, Анна Романюк, Богдана Пацюк, Вадим Панченко, Влодко Костирко, Гєник Равський, Денис Метелін, Денис Струк, Леся Квик, Костя Смолянинов, Марян Пиріг Пирожок, Максим Паленко, Міра Бачкур, Олексій Ревика, Оксана Федчишин, Тарас Кеб, Саша пес, Юлія Долинська, Юлія Лящук.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!