У Львові створюють громадський простір з «нетрадиційними» деревами

2057 0
До 10-грудня планують завершити роботи над громадським простором на Сихові. Велику територію біля двох шкіл на вулиці Морозній озеленили й обладнали новими хідниками. Крім того, планують зробити капітальний ремонт дворів і встановити нові світильники.
Фото:Mapio.net

Фото:Mapio.net

Громадський простір на бульварі біля церкви Івана Хрестителя почали облаштовувати в липні цього року. За цей час тут виконали такі роботи:

-замінили покриття тротуарів із застосуванням різнокольорової плитки ФЕМ (площа 2363 м3);

-встановили 6 нових лавок круглої форми;

-влаштували 3 додаткові пішохідні доріжки;

-облаштували 11 нових клумб, у яких висадили 11 різних дерев.

«Тут немає традиційних дерев, які ми звикли бачити на вулицях чи в парках, - наголосив дендролог Орест Олеськів. - В центрі простору – австрійська чорна сосна, яка є дуже пишною, на відміну від звичайної. Мешканці зможуть прикрашати її в новорічно –різдвяний період».

Читайте також: Що обрали львів’яни: топ-10 малих громадських проектів у кожному районі  

Крім того, до 10-го грудня планують завершити капітальний ремонт дворів і внутрішньо квартальних доріг на вулиці Морозній, встановити 18 нових світильників, та облаштувати  пам’ятний знак для вшанування жертв Чорнобильської катастрофи. Загалом облаштування громадського простору на Сихові коштувало місту 1,348 млн грн.

 «Це цілий комплекс робіт з облаштування бульвару спільно із пам’ятником, – розповідає голова Сихівської РА Ірина Маруняк. – Цей громадський простір особливий – він безбар’єрний. Тут люди можуть відпочивати, їздити на велосипедах, вільно пересуватися візками. Вони зможуть черпати тут позитивну енергію. Також ми встановили лавочки та смітники, облаштували доріжки біля будинків, завершуємо роботи щодо пам’ятника».

Нагадаємо, 21-го листопада, результати голосування львів’ян за громадські проекти розглянули на засіданні робочої комісії, після чого став відомий список проектів-переможців, які почнуть реалізувати в 2017 році, а також сума, яку нададуть на їх втілення з бюджету. 

Опублікувала Людмила Рубцова

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!