У львівському ОХМАТДИТі створюють унікальну їдальню. Фото

8860 1
У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ працюють над створенням унікального простору для навчання та відпочинку маленьких пацієнтів. Нині дизайнери на волонтерських засадах розробили проект «їдальні/читальні» й ініціатори починають збирати кошти. Як можна допомогти створити для дітей простір для відпочинку розповіла Tvoemisto.tv асистент кафедри пропедевтики педіатрії та медичної генетики ЛНМУ ім. Д. Галицького Андріана Мальська.
фото: Культ Дизайну

фото: Культ Дизайну

Хто ініціює проект

Над проектом працюють викладачі кафедри пропедевтики педіатрії та медичної генетики ЛНМУ ім. Д. Галицького та лікарі дитячого відділення КЗ ЛОР ЛОДКЛ ОХМАТДИТ. Це вже не перший проект з обаштування лікарні, який вони втілюють у її стінах. Вони відомі, зокрема, за проектом «Розфарбуй лікарню». 

Як є зараз

«На стаціонарі в ОХМАТДИТі постійно знаходяться діти віком від 3 до 18 років. Лікувальні процедури у них закінчуються переважно до третьої години, а далі діти мають чимось займатись. Також до них часто приходять вчителі, особливо якщо діти знаходяться на лікуванні значний період часу. Вільний час діти проводять переважно у своїх кімнатах або їдальні, яка є сірою і не обаштованою для відпочинку», – розповіла Tvoemisto.tv Андріана Мальська.

Що хочуть зробити

Оскільки окремої кімнати для цього у лікарні немає, то ініціатори проекту вирішили облаштувати приміщення їдальні і зробити із неї «їдальню/навчальню». На пропозицію одразу відгукнулися дизайнери проекту «Культ Дизайну», які на волонтерських засадах підготувати проект того, як у їдальні лікарні можна облаштувати універсальний простір. Як розповіла Адріана Мальська, на прохання розробити проект відгукнулося неочікувано багато дизайнерів навіть із Києва.

Зображення проекту, який для дікарні розробив «Культ Дизайну»

Скільки треба грошей

Нині ініціатори облаштування простору починають збирати кошти. Загалом для ремонту та умеблювання «їдальні/читальні» потрібно близько 100 тис. грн. До проекту вже долучилося «Видавництва Старого Лева». Зокрема у рамках проекту письменниці та головного редактора видавництва Мар’яни Савки, який передбачає цикл з 12-ти публічних інтерв’ю з відомими жінкам, будуть збирати кошти для лікарні ОХМАТДИТ. Переглянути відеозаписи цих розмов можна буде на Tvoemisto.tv.

Як допомогти

Поки у лікарні ще не відкрили окремого рахунку для збору коштів, але усі, хто хоче допомогти, можуть звертатися до Andriana Malska. Лікарка каже, що допомога потрібна як фінансова, так і практична: нині шукають, хто міг би зробити меблі для кімнати. Також збирають розвиваючі ігри та забавки для дітей.

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
13 Квітня, 2016 23:04
Name У цитатi
"Зображення проекту, який для дікарні розробив «Культ Дизайну»"
посилання веде на
"file:///C:/Users/User/Desktop/%D0%9A%D1%83%D0%BB%D1%8C%D1%82%20%D0%94%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D1%83%20-%20Cult%20of%20Design"
а не на сайт
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!