У Львові суд не зміг заборонити приміським автобусам їздити через місто

4484 0
Судовий спір, у якому управління транспорту ЛМР вимагало заборонити курсування низки приміських автобусних маршрутів через місто, тривав упродовж двох років.
ілюстративне фото: То є Львів

ілюстративне фото: То є Львів

В управлінні транспорту та зв’язку Львівської ОВА повідомили, що суд визнав курсування приміських автобусних маршрутів в межах чинного законодавства, відтак, вони надалі продовжать працювати у звичному режимі та надавати послуги з перевезення пасажирів. 26 вересня завершилося останнє судове засідання у спорі між Львівською міською радою та Львівською облдержадміністрацією, на якому суд залишив без розгляду претензії міського управління транспорту.

«Упродовж 2 років тривав судовий спір в якому управління транспорту Львівської міської ради хотіло визнати незаконним заключення договірних зобов'язань на приміські маршрути, які сполучають декілька територіальних громад, де замовником перевезень пасажирів виступає управління транспорту та зв'язку Львівської обласної державної адміністрації», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зі Львова планують запустити новий автобусний маршрут

Зокрема, управління транспорту ЛМР у своєму позові вимагало розірвати договір стосовно роботи таких автобусних маршрутів загального користування:

  • №111 Львів АС-3 – Дубляни ч/з р-к «Південний», Малехів;
  • №114 Львів АС-3 – Сороки Львівські – Ямпіль (кільцева дорога);
  • №131 Рясне-Руське – ТРЦ «Кінг Кросс Леополіс» – Львів АС-1;
  • №133 Львів АС-3 – Ковирі з виконанням окремих рейсів до с. Тернопілля;
  • №133а Львів АС-3 – Жирівка;
  • №138 Львів АС-5 – Лапаївка;
  • №156 Львів АС-2 – Зимна Вода;
  • №180а Львів АС-3 – Дубляни;
  • №183 Львів АС-2 – Суховоля ч/з Конопницю;
  • №184 Львів АС-2 – Суховоля (Доманів);
  • №184а Суховоля - Рудно Львів АС-2;
  • №277 Львів АС-2 – Нова Скварява;
  • №1004 Львів АС-5 – Сокільники.

 

Нагадаємо, що у 2020 році Львівське комунальне АТП №1 закликало обласну адміністрацію припинити роботу приміських маршрутів №111, 180А і 217А, бо вважає їх незаконними. Утім в обласній адміністрації тоді зазначали, що підстав розривати договори з перевізниками, які їх обслуговують немає, а звинувачення називали боротьбою за пасажира.

20 листопада минулого року сталася одна з найскандальніших ДТП у центрі Львова, внаслідок якої загинула жінка, інша отримала забої. Аварію спричинив водій приміського автобусу, що курсував за маршрутом №138. Тоді управління транспорту ЛМР курсування приміських маршрутів через місто назвало незаконним та вимагало у ЛОДА припинити курсування приміських маршруток через Львів, зокрема центром міста.

Також у міськраді зазначали, що 1 січня 2021 року юридично діє Львівська МТГ. Тож до населених пунктів Львівської громади місто запустило нові комунальні маршрути. Попри те приміські маршрути, угоди на які укладені Львівською ОДА ще до створення Львівська МТГ, продовжують паралельно курсувати. На думку представників міської ради, ці угоди повинні бути розірвані, і відповідні автобуси мають припинити свою роботу. До слова, щодо цього питання місто неодноразово зверталося до ЛОДА.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!