Поліцейським у Львові присудили по 8 років в'язниці через смерть юнака з наркотиками

5762 0
Суд у Львові оголосив вирок поліцейським через смерть юнака біля одного з гральних закладів Львова на вулиці Куліша, 4, яка трапилась 3,5 роки тому.
Фотоскрін із відео, "Високий замок"

Фотоскрін із відео, "Високий замок"

Галицький районний суд сьогодні, 3 серпня, оголосив вирок шістьом львівським поліцейським, обвинувачених у смерті 22-річного хлопця Володимира Клима, який помер біля одного з гральних закладів Львова під час поліцейського рейду у гральному закладі. Обвинуваченим присудили по вісім років в'язниці.

Суд визнав, що поліцейські перевищили свої службові повноваження за ч. 2 та 3 ст. 365 ККУ та неправомірно застосували фізичну силу до постраждалого. Також патрульні позбавили його можливості врятувати своє життя, вдягнувши на нього пластикові наручники-стяжки.

У підсумку Галицький районний суд Львова визнав винними у смерті 22-річного юнака поліцейських підрозділу тактико-оперативного реагування (ТОР) Олександра Демчину, Назарія Андрушківа, Станіслава Гетьмана, Степана Дороша, Дмитра Леськіва та Олега Устіяновського.

Поліцейським присудили вісім років позбавлення волі та позбавили спеціальних звань «лейтенант поліції», заборонивши займати посади у державних органах упродовж трьох років. Тепер вони можуть подати апеляцію.

Читайте також: У Прокуратурі Львівщини розповіли деталі затримання шістьох патрульних

Нагадаємо, йдеться про смерть юнака біля одного з гральних закладів Львова на вулиці Куліша, 4, яка трапилась 3,5 роки тому. Патрульні проводили обшуки у закладі, де й зупинили 22-річного хлопця і виявили в нього пакет із невідомою речовиною. Як вказують у поліції, він проковтнув цей пакет і потім намагався втекти. Поліцейські затримали хлопця, вмовляли виплюнути пакет, але, як стверджують правоохоронці, він відмовився і незабаром знепритомнів.

За версією прокуратури, поліцейські затягнули руки хлопця пластиковими затяжками, а коли він проковтнув пакет із невідомою речовиною і почав задихатись, вони не надали своєчасної домедичної допомоги. Коли ж вони почали допомагати, то порушили певні правила: не зняли із рук загиблого затяжки та не звільнили його від одягу. Причиною смерті називають удушення пакетом, у якому, за результатами експертизи, було 2,3 г канабісу. У травні патрульних відсторонили від роботи та призначили домашній арешт.

Під час досудового розслідування встановили, що патрульні «умисно перевищили свої повноваження, чим спричинили смерть 22-річного хлопця». За це, згідно з ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України, їм загрожує ув’язнення на 10 років із трирічним позбавлення права обіймати певні посади.

Анна Чистякова

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!