У Львові суд оштрафував блогера Заліска за вечірку у скорботний день

5970 0
За словами секретаря суду, блогер визнав у суді свою вину.

Галицький районний суд міста Львова оштрафував чернівецького блогера Олександра Заліска, який організував гучну вечірку у День пам’яті жертв голодомору. За словами секретаря суду Павла Берези, блогер визнав у суді свою вину. Про це повідомляє Суспільне.

Читайте також: Як у Будинку вчених пояснили інцидент із блогерською вечіркою у скорботний день

Відтак, за порушення карантину Олександр Заліско сплатить 17 тисяч грн штрафу.

Як писало Tvoemisto.tv, у Будинку вчених у Львові 27 листопада блогер з Чернівців Олександр Заліско відзначав свій день народження. Гучна вечірка відбулася у День пам’яті жертв Голодоморів, на неї зібралися блогери-мільйонники зі всієї України. Згодом, у соцмережах користувачі обурювалися щодо такого святкування, яке влаштували в день, коли світ перебуває у скорботі за мільйонами жертв, яких знищив штучно створений голод.

Згодом українські мережі одна за одною почали відмовлятися від співпраці з блогерами, які були на вечірці у блогера з Чернівців Олександра Заліска у львівському Будинку вчених. Зокрема, свою позицію щодо співпраці з блогерами надалі зазначили мережі METRO Україна, Нова пошта, Київстар, Pepsi Україна, Jysk та Rozetka.

Через цей інцидент у Будинку вчених заборонили проводити розважальні заходи у траурні та поминальні дні.

Через півтори тижні після інциденту раптово помер директор Будинку вчених.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!