У Львові суд вкотре визнав незаконним будівництво у парку «Знесіння»

1774 0
Суд зобов’язав повернути цю ділянку землі у державну власність.

Сьогодні, 12 травня, Львівський Господарський суд скасував реєстрацію об’єкта будівництва готелю у парку «Знесіння». Про це повідомила правозахисниця Наталія Сінкевич.

Господарський суд першої інстанції задовольнив позов військової прокуратури Західного регіону і визнав незаконною реєстрацію ТзОВ «Архібуд» права власності на фундамент готелю на вулиці Довбуша, 15 – на території колишньої військової частини. Раніше, це саме рішення приймав Львівський окружний адміністративний суд.

Читайте також: Львів'ян запрошують пройти кардіомаршрут у парку «Знесіння»

Заступник президента громадської організації «Правозахисний центр імені генерала УНР Володимира Сінкевича» Роман Куровець розповів Tvoemisto.tv, що ТзОВ «Архібуд» і реєстратор скоріш за все подаватимуть апеляційну скаргу.

«Первинно позов був поданий у 2017 році у Львівський окружний адміністративний суд. Прокуратура вважала і так казало законодавство, що це має бути адміністративний спір. Ми пройшли перші дві інстанції і виграли їх, але минулого року Вищий Верховний суд скасував рішення третьої інстанції Львівського окружного адміністративного суду лише по тій причині, що це не є спір адміністративної юрисдикції та відправив справу на повторний розгляд у Господарський суд. Але ми і тут виграли», – пояснив Роман Куровець.

За словами правозахисниці Наталії Сікевич, зараз на Довбуша всі роботи зупинені, але досі стоїть паркан і територія охороняється. Через це містяни не можуть користуватися цією ділянкою.

Читайте також: На реконструкцію львівських парків виділили 80 мільйонів гривень

Нагадаємо, у 2006 році Держприкордонслужба, якій належали будівлі військової частини, продала приміщення забудовнику ТзОВ «Будінвест», який пізніше перепродав їх для ТзОВ «Архібуд». Згодом продаж визнали незаконним, а через два роки міська рада уклала договір про оренду 2,9 га землі з ТзОВ «Архібуд» для житлової забудови. Однак пізніше мету будівництва змінили на готельно-рекреаційний комплекс, після чого міська рада вимагала повернути землю державі.

У березні 2016 року суд визнав землю державною власністю, що належить землям оборони, а у листопаді на вул. Довбуша, 15, розпочали будівельні роботи. Однак, як повідомляють у міській Інспекції ДАБК, жодних дозволів на початок будівельних робіт не видавали.

У лютому 2017 року суд заборонив ведення підготовчих та будівельних робіт для ТзОВ «Архібуд», а у липні апеляційний господарський суд на 76 тисяч грн оштрафував забудовника через вирубку дерев у парку.

У травні 2018 суд задовольнив позов військової прокуратури Західного регіону і визнав незаконною реєстрацію ТзОВ «Архібуд» права власності на фундамент готелю на вул. Довбуша, 15 на території колишньої військової частини.

Анна Чистякова



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!