У Львові суд зобов’язав фізичну особу відновити архітектурну пам’ятку

2509 0
Галицький районний суд Львова підтримав позицію Львівської міської ради та Львівської місцевої прокуратури №1 і прийняв рішення, яким зобов’язав фізичну особу відновити пам’ятку культурної спадщини, що на площі Ринок, 36. Про це інформують у прес-службі прокуратури Львівської області.
фото: wikimedia.org

фото: wikimedia.org

Прокуратура ще у 2015 році здійснено вступ на стороні позивача у розгляд судом справи за позовом Львівської міської ради до згаданого громадянина. Відтак, у суді доведено, що відповідачем було розпочато виконання будівельних робіт у цьому будинку без отримання та оформлення необхідного пакету документів, які б надавали право на їх проведення.

Зазначимо, що будівля на площі Ринок, яку відповідача зобов’язали відновити, належать до пам'яток архітектури національного значення, розташований в межах історичного ареалу та зони регульованої забудови міста, а також входить в ансамбль історичного центру Львова, внесеного до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Читайте також: Хто у Львові руйнує архітектурну спадщину: два приклади

Нагадаємо, нещодавно суд укотре визнав законними вимоги прокуратури щодо повернення земельної ділянки на проспекті Шевченка, 3 – площа Галицька,15 громаді Львова.

Опублікувала Наталія Середюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!