У Львові судитимуть 4 осіб за підготовку теракту

1399 0
Їх затримали восени 2014 року працівники СБУ. Учасники групи планували підірвати одну з електричних підстанцій в обласному центрі.
фото: dziennikzachodni.pl

фото: dziennikzachodni.pl

Служба безпеки України передала до суду провадження щодо чотирьох жителів Львова, яких звинувачують в підготовці терористичного акту (ч.3 ст.15, ч.2 ст.258 КК України).

За даними прес-служби прокуратури Львівської області, зловмисники вирішили створити терористичну групу на початку 2014 року. Таким чином вони хотіли продемонструвати свою незгоду з проведенням АТО на Донбасі.

Групу назвали «Загін імені Кузнецова» за прізвищем радянського шпигуна Миколи Кузнецова, який загинув в 1944 році в бою з підрозділом УПА.

Читайте також: До суду передали справу про ДТП біля Львова, в якій загинули три особи

На початку листопада того ж року вони планували закласти саморобний вибуховий пристрій на одній з електропідстанцій Львова, щоби вивести її з ладу та спровокувати паніку. Однак в процесі підготовки їх затримали працівники СБУ.

Після затримання прес-центр СБУ повідомляв, що дії зловмисників координували з Головного розвідувального управління збройних сил Росії.

Під час обшуків у квартирах членів групи вилучено чотири гранати "РГ-42" та інструкції з виготовлення вибухових пристроїв.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!