У Львові судитимуть чотирьох колаборантів з Херсонщини

1259 0
Установили, що з березня по травень 2022 року четверо громадян України під час окупації Херсонської області добровільно надали згоду на співпрацю з окупаційною владою рф.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Львові судитимуть чотирьох колаборантів з Херсонщини, які з березня по травень 2022 року добровільно надали згоду на співпрацю з окупаційною владою російської федерації. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Львівської області. 

«За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури в порядку спеціального судового провадження до суду скерували обвинувальний акт щодо чотирьох осіб за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України)»,  йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Росіяни терміново евакуюють свої родини з Криму та півдня України

Обвинувачені обіймали посади керівного складу (начальника, заступників  начальника та керівника кадрового підрозділу) незаконного правоохоронного органу  «Генического РО ГУ МВД по Херсонской области», створеного на території одного з тимчасово окупованих районів області. За даними прокуратури, вони незаконно підбирали кандидатів та працівників до незаконного правоохоронного органу, організовували охорону зібрань, які проводила окупаційна адміністрація, незаконно затримували громадян, а також виконували інші дії, спрямовані на виконання псевдоправоохоронних функцій.

Ольга Коваль

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!