У Львові судитимуть працівницю музею через втрату старовинних друків

1727 0
Поліція розслідує справу ще з 2017-го. Тоді новопризначений директор галереї Тарас Возняк заявив про рекордну крадіжку стародруків із музею.
Фото: RISU

Фото: RISU

У Львові звинуватили ексзавідувачку відділу Музею мистецтва староукраїнської книги ЛНГМ ім. Б.Г. Возницького, звідки зникли старовинні книги на понад 8,5 млн грн та «Євангеліє» 1575 року, повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Читайте також: Ексзавідувачку Музею книги у Львові підозрюють у втраті понад 400 стародруків

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно завідуючої відділом Музею. Її звинувачують у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч.2 ст.367 КК України). 

«За даними слідства встановлено, що службовиця не забезпечила збереження ввірених їй матеріальних цінностей, що призвело до втрати ряду музейних предметів (книжок), які мають велику історичну цінність та є надбанням культурної спадщини», – йдеться у повідомленні. 

Серед пам’яток, які було втрачено, «Апостол» І. Федоровича, 1574 року видання, «Євангеліє» Святодухівського братства, 1575 року видання, «Ключ розуміння» Ґалятовського Йоаникія, 1665 року видання.

Відтак, через неналежне використання службових обов’язків завідувачкою відділу Музею державі сприсчинено матеріальну шкоду у розмірі понад 8,5 млн гривень, зазначили у прокуратурі. 

Читайте також: Жодного стародруку із тих, що зникли з Галереї мистецтв у Львові, ще не знайшли

Нагадаємо, що поліція розслідує справу ще з 2017 року. Тоді новопризначений директор галереї Тарас Возняк заявив про рекордну крадіжку стародруків із музею – понад 400 музейних предметів, частина з яких була підмінена.

Про підозру зі ч.2 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) тодішній завідуючій відділом Музею мистецтва староукраїнської книги повідомили 29 липня цього року.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!