У Львові судитимуть продавчиню неякісної риби

1986 0
Скумбрією гарячого копчення, яку виготовила жінка, отруїлося понад 70 осіб.

До Франківського районного суду передали провадження проти жительки Львова, котра продавала на Привокзальному ринку неякісну копчену скумбрію, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області. 

Читайте також: Усі ринки Львова збираються перевірити після масового отруєння на «Привокзальному»

Кримінальне провадження за фактом порушення санітарних правил  було відкрите наприкінці вересня, коли до лікарень Львова масово госпіталізували дітей та дорослих, які споживали рибу. Жінку за рішенням суду помістили під домашній арешт.

Читайте також: Лікар Данков подав апеляцію

Під час слідства з’ясувалося, що жінка виготовляла скумбрію гарячого копчення у гаражі та власній квартирі  з грубими порушеннями санітарно-епідеміологічних правил та без дозволу відповідних органів.

Санкція статті передбачає покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у вересні через неякісну рибу, яку купили на Привокзальному ринку Львова, до лікарні з отруєнням потрапили 38 людей. Як повідомили пізніше, масове отруєння спричинила бактерія сальмонели. Саму продавчиню неякісної копченої риби через місяць після інциденту посадили під домашній арешт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!