У Львові та Кракові одночасно звучатиме музика європейських композиторів

1683 0
В рік свого 20-річчя оркестр «Віртуози Львова» одночасно проведе музичні фестивалі у двох містах - «Музика у старому Львові» та «Музика у старому Кракові».
Фото:philharmonia.lviv

Фото:philharmonia.lviv

Концерти відомих виконавців та колективів з різних країн відбуватимуться в храмах, пам'ятних та історичних місцях обох міст у туристичний період, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

У репертуарі  колективів та виконавців, як у Львові, так і в Кракові, звучатимуть твори композиторів різних епох – від бароко до класики. Під час фестивалю  гратимуть музику європейських композиторів, життя і творчість яких пов'язана з історією цих міст: Франца Ксавера Моцарта, польського Паганіні, композитора Кароля Ліпінського та інших.

«У серпні фестивалі синхронно пройдуть у двох містах. Зберігатиметься традиція проведення фестивалів у період літніх відпусток, з 15 до 31 серпня. До програм двох фестивалів увійшли концерти, які відбудуться і для львівських, і для краківських глядачів», – розповідає Юрій Луців, координатор фестивалів, професор Львівської національної музичної академії ім. М. В. Лисенка.

У Львові в рамках фестивалю також виступить талановита молоді з Кракова і, навпаки, у Кракові зі Львова. Вперше у Львові виступить молодіжний Бетховенський оркестр під орудою Тадеуша  Стругали.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!