На Новий рік центри і пункти вакцинації від Covid-19 не працюватимуть

1359 0
Не працюватимуть 1 та 2 січня центри і пункти вакцинації і по цілій Україні.

1 і 2 січня 2022 року у Львові та області не працюватимуть центри та пункти вакцинації населення від коронавірусу. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

Не працюватимуть вони й по цілій Україні. А в інші дні будуть відкритими за звичайним графіком. 

Читайте також: Вакцинація від Covid-19. Де у Львові щеплюватимуть цього тижня

«1 та 2 січня пункти та центри вакцинації проти Covid-19 в Україні будуть зачиненими. В інші дні – працюватимуть за звичайним розкладом», – кажепід час брифінгу сьогодні, 22 грудня, заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич.

Дізнатися графік роботи та записатися на щеплення можна на сайті або через контакт центр МОЗ: 0 800 60 20 19. Додамо, що станом на зараз в Україні створили понад 1 400 мобільних бригад, більше ніж 3 тис. пунктів щеплення та понад 500 центрів вакцинації.

Нагадаємо, що у третини з тих пацієнтів, які легко перенесли коронавірус, взагалі не виявили антитіл до вірусу. Водночас повний курс вакцинації у 100% випадків формує антитіла. Окрім цього, люди, які перенесли Covid-19 та потім вакцинувалися, мають у майже 2,5 рази нижчий ризик захворіти, ніж ті, хто просто перехворів, але не отримав щеплення.
 
Ольга Шведа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!