У Львові та області переселенців поселятимуть у студентські гуртожитки

2374 0
Переселенці можуть жити у гуртожитках, доки не скасують воєнний стан.
Фото: ua.krymr.com

Фото: ua.krymr.com

У Львові та області внутрішньо переміщених осіб, які рятуються від російської агресії, поселятимуть у студентські гуртожитки. Про це йдеться у розпорядженні керівника Львівської ОВА Максима Козицького від 14 березня.

Читайте також: Як переселенцю знайти роботу у Львові

«Керівникам закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти у Львівській області забезпечити місцями тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб в приміщеннях гуртожитків, в яких фактично не проживають учні/студенти відповідного закладу освіти», – зазначено у документі.

Переселенцям дозволено проживати у гуртожитках упродовж дії воєнного стану в країні. Виселяти внутрішньо переміщених осіб можна протягом місяця з моменту скасування відповідного правового режиму.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий в інтерв'ю Тvoemisto.tv повідомив, що у Львові з’ясовують спеціальності приїжджих, уже є запити від львівських підприємців стосовно робітничих спеціальностей. У місті збирають у підприємств інформацію про потребу в робочій силі: скільки кому кого потрібно, і Центр сприяння та розвитку бізнесу буде місточком між львівськими підприємствами і переселенцями, запевнив міський голова.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!