У Львові та області запровадять нові графіки відключень світла

9529 0
Відповідну інформацію надаватимуть заздалегідь, щоб люди могли розпланувати свій час.

У Львові та області запровадять нові графіки відключень світла для споживачів з наступного тижня. Відключення будуть плановими: вказуватимуть час, населений пункт, вулицю.

Джерело: очільник Львівської ОВА Максим Козицький

Читайте також: «Львівобленерго» створило додатковий сервіс для мешканців про відключення світла. Як дізнатися

Відповідну інформацію надаватимуть заздалегідь, щоб люди могли розпланувати свій час. Однак, якщо будуть аварійні ситуації в об'єктах енергетичної інфраструктури, застосовуватимуть аварійні відключення, про які неможливо попередити наперед. 

«Усі ці заходи – вимушені, через дефіцит електроенергії внаслідок ракетних ударів ворога по енергетичній інфраструктурі. Маємо потерпіти, щоб допомогти енергетикам та вдало пройти зимовий період», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Відключення світла в Україні тепер діляться на два типи

Нагадаємо, що з 25 жовтня у Львівській області почали аварійні відключення електроенергії. Для мешканців «Львівобленерго» створило новий додатковий сервіс, де, ввівши номер особового рахунку, можна дізнатися, до якої групи відключень належить конкретний населений пункт чи вулиця та коли у них прогнозовано можуть вимкнути електроенергію.

Графік аварійних відключень вводять не планомірно, а виключно за розпорядженням державної компанії НЕК «Укренерго» відповідно до оперативної ситуації в енергосистемі України. Раніше очільник Львівської ОВА Максим Козицький закликав мешканців області зменшити споживання електроенергії та користування електроприладами у певні години, щоб у роботі електромереж не виникало перебоїв та не довелося робити примусові відключення.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!