У Львові затримують виплати соціальних допомог. З чим це пов’язано

7584 0
Кошти всім одержувачам соціальних виплат надійдуть на рахунки найближчими днями.
Фото: Голос Запоріжжя

Фото: Голос Запоріжжя

У Львові та області сім’ям із дітьми, малозабезпеченим родинам та особам з інвалідністю затримують виплати державних соціальних допомог. Коли мешканці зможуть отримати фінансову допомогу, наразі невідомо.

Як зазначили Тvoemisto.tv у пресслужбах міста та області, платіжні доручення для перерахування грошей на відповідні виплати подані в Головне управління Державної казначейської служби України ще на початку травня, проте станом на сьогодні ці видатки так і не провели.

Наразі державну соціальну допомогу не можуть виплатити:

  • сім’ям з дітьми;
  • малозабезпеченим сім’ям;
  • особам, які не мають права на пенсію;
  • дорослим та дітям з інвалідністю;
  • дітям, які отримують тимчасову державну допомогу;
  • непрацюючі особи, які досягли загального пенсійного віку, але не набули права на пенсійну виплату;
  • особи з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу;
  • непрацюючі працездатні особи, які доглядають за особою з інвалідністю I групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку.

 

«Міністерство соціальної політики України ще 2-3 травня профінансували кошти у повному обсязі для подальшого здійснення структурними підрозділами з питань соціального захисту населення соціальних допомог», – повідомляє пресслужба ЛОВА з посиланням на Мінсоцполітики.

Як пояснили у міністерстві, враховуючи необхідність першочергового спрямування коштів бюджету на потреби армії для забезпечення оборони держави, наразі в окремих регіонах відповідне фінансування триває.

З урахуванням поточної ситуації в країні, кошти всім одержувачам вже найближчими днями надійдуть на рахунки, відкриті в установі уповноважених банків та через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» або на персональні облікові записи одержувачів в АТ «Ощадбанк»

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!