У Львові побились через ціну на проїзд у маршрутках. Оновлено

6708 0
Громадські слухання щодо коригування тарифу на проїзд у міському автобусному транспорті у Львові завершилися бійкою. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv з місця події.

У ході слухань між одним із присутніх пільговиків, який назвався учасником АТО і «афганцем», та одним із перевізників розпочався конфлікт, який переріс у сутичку. Врешті, слухання припинили через недотримання регламенту. 

Як зазначив начальник управління транспорту та зв'язку Львівської міської ради Віктор Щир, міська рада не пропонує свого тарифу на проїзд в громадському транспорті. Він додав, що підвищення ціни на проїзд може стати вимушеною дією в умовах, що склалися. Крім того, сказав Щир, у нього на столі лежить рішення про збільшення пільгових категорій, які зможуть їздити у визначений час безкоштовно, однак воно ще не оприлюднене і не набуло чинності. Про які саме категорії пільговиків йдеться, чиновник не уточнив.

Як повідомлялося раніше, виконком Львівської міськради 30 березня вирішив прийняти зміни до рішення виконавчого комітету №115, зокрема, виключити з переліку пільгових категорій, яким обмежено перевезення, учасників бойових дій, дітей-сиріт, дітей з багатодітних сімей, а також незрячих. 

Ольга Посипанко, начальник відділу економіки, планування, ціноутворення та цінової політики Львівської міськради, акцентувала увагу на тому, що головна мета сьогоднішніх слухань – почути і оцінити пропозиції перевізників. Перевізники, згідно із законодавством, мають право звертатися до місцевої влади із пропозицією коригування тарифів у випадку,  коли ціна на пальне зростає на 10%, зазначила вона. Нещодавно ж ціни на паливні матеріали зросли аж на 80%.

Громадяни мають платити за проїзд у громадському транспорті не менше 5 гривень, сказав голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка. У той же час він додав, що тариф має встановлюватися шляхом компромісу.

Присутні на зборах висловили багато критики в адресу перевізників. Зокрема, йшлося про сумніви у правильності розрахунків тарифу. 

Близько 50 чоловік із присутніх не погодилися із тим, що слухання припинили. Попри попередження з боку представників мерії, що подальші слухання вважатимуться недійснимиі не матимуть жодної юридичної сили, вони лишилися в залі Личаківської районної адміністрації і продовжили обговорення ситуації, що склалася у транспортній сфері Львова.

Відео надане прес-службою Львівської міськради

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!